21.01.2023
Redakce

Mladíci Dynama ovládli Sev.en Hockey Cup v enteria areně

V sobotu 21. ledna odstartoval v enteria areně v Pardubicích mládežnický turnaj Sev.en Hockey Cup, jehož se účastnili hokejisté ročníku 2011. Pardubičtí mladíci skončili na prvním místě! Kromě Dynama se zde představili také Rytíři Kladno, Berani Zlín a Verva Litvínov. Prvních šest utkání se již odehrálo v Litvínově a Dynamo skončilo s 9 body a skórem 25:12 v čele tabulky. Celkové pořadí se dozvíme po závěrečném turnaji na Kladně.

HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 3:9, 5:1

Branky: 2. Grubhoffer, 15. Mach, 20. Roček, 24. Mach, 25. Klusoň, 32. Mach, 33. Klusoň, 35. Procházka – 4. Rous, 5. Vycpálek, 6. Podpěra, 9. Kýna, 11. Bejček, 13. Rous, 13. Bernhard, 17. Ričl, 20. Rous, 39. Bernhard

Mladíci Dynama vstoupili do utkání dobře, když využili tlačenice před kladenskou brankou a střelou Nikolase Grubhoffera otevřeli stav zápasu. Pak ale převzali iniciativu Rytíři, kteří během dvou minut trefou Rouse nejprve srovnali a následně po gólu Vycpálka výsledek otočili ve svůj prospěch. Od té chvíle své vedení ještě několikrát navýšili, a dokonce dosáhli rozdílu sedmi gólů, který pak ale závěrem třetiny snížil Roček na konečných 3:9. Odveta však naopak patřila pardubickým hokejistům. Kladnu nasázeli v druhém dějství celkem pět branek, dvě minuty před koncem se nicméně Kladnu podařilo dát gól útěchy a umírnit výhru Dynama na 5:1.

HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 3:3, 6:1

Branky: 17. Topolančin, 7. Lukeš, 5. Kýhos, 22. Dondit, 23. Topolančin, 26. Elznic, 28. Dondit, 39. Dondit, 39. Kýhos – 3. Spružina, 2. Siller, 1. Hlatký, 40. Skrabal

Úvod zápasu se lépe vydařil Litvínovu, který vedl již po necelých čtyř minutách. Hokejista Vervy Topolančin si najel k mezikruží a přesně vypálil do rohu svatyně brankáře Soukupa. Po čtvrthodině už navíc ukazovala kostka stav 3:0 a pro Berany to tak nevypadalo vůbec dobře. Dvě minuty před koncem první půle však zlínští junioři zabrali a podařilo se jim, i díky odvolání gólmana, vyrovnat. Comebacku ale nakonec nedosáhli. V odvetě započal Litvínov stejně tak dobře jako v prvním mači, ovšem tentokrát už si své vedení proklouznout mezi prsty nenechal a jednoznačně zvítězil 6:1.

PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 0:4, 3:5

Branky: 27. Siller, 29. Siller, 38. Hlatký – 2. Roček, 4. Žižka, 9. Mach, 15. Mach, 24. Charvát, 27. Mach, 30. Stránský, 36. Mach, 40. Mach

V prvním klání to byla pro hokejisty Dynama procházka růžovou zahradou. Nejenže se podařilo Pardubicím udržet čisté konto, ale zároveň v celém dějství dominovali a svého soupeře nepustili k téměř žádné větší příležitosti. Druhá dvacetiminutovka už vypadala napínavěji. Východočeši se sice dostali do vedení 2:0, ale Beranům se povedlo během dvou minut srovnat. Výborným výkonem se ale blýskl hráč Dynama Daniel Mach, který se proti Zlínu trefil celkem čtyřikrát, z toho třikrát právě v odvetě, a výrazně se tak podílel na finálním vítězství 5:3.

Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 3:5, 4:6

Branky: 7. Bejček, 7. Podpěra, 15. Podpěra, 23. Vycpálek, 24. Podpěra, 33. Podpěra, 35. Kýna - 1. Eliáš, 5. Elznic, 9. Elznic, 13. Topolančin, 19. Štorkán, 22. Dondit, 23. Řepka, 24. Tuchyňa, 31. Dondit, 38. Dondit, 40. Kýhos

Vyhrocená bitva mezi Kladnem a Litvínovem skončila v obou případech ve prospěch druhého jmenovaného celku. Na obou týmech šla vidět obrovská motivace strhnout vítězství na svou stranu a důkazem toho bylo zejména druhé dějství, kdy Verva při snaze udržet vedení třikrát faulovala, a musela dokonce hrát ve třech. V oslabení nicméně působili Severočeši disciplinovaně a i přes slušný individuální výkon hráče Rytířů Podpěry, který se trefil celkem čtyřikrát, v obou utkáních svého soupeře přemohli a to 5:3 a 6:4.

PSG Berani Zlín – Rytíři Kladno 2:1, 3:1

Branky: 1. Gonzalez, 6. Siller, 35. Hlatký, 40. Siller, 40. Petrůj – 6. Podpěra, 37. Vycpálek



Gólově nejskromnější byly oba duely mezi Zlínem a Kladnem, jež skončily nejprve poměrem 2:1 a následně 3:1 ve prospěch Ševců. V prvním dějství se přitom na otevření skóre čekalo pouhých 56 vteřin, kdy se prosadil zlínský hokejista Gonzalez. O pět minut později Středočeši po samostatném úniku Podpěry vyrovnali, jenže za 16 sekund si vedení vzali zpátky na svou stranu Berani a to díky důrazné práci před bránou od Stillera. Těsný výsledek 2:1 udrželi Moravané až do konce a brali tak plný počet bodů. Odveta byla dramatická doslova až do poslední minuty, v níž rozhodli hráči Zlína Siller a Petrůj a vybojovali pro své mužstvo další vítězství, tentokrát 3:1.


HC Dynamo Pardubice – HC Verva Litvínov 3:1, 1:0

Branky: 4. Píša, 12. Roček, 16. Grubhoffer, 39. Píša – 15. Dondit

Mladíci Dynama uzavřeli Sev.en Hockey Cup úspěšně dvěma výhrami proti Litvínovu. V prvním duelu otevřel ve 3. minutě skóre Maxim Píša, který se v brankovišti díky důrazné hře dostal k puku a chladnokrevně zakončoval. Gól na 2:0 následně přidal Matyáš Roček, a přestože se Vervě podařilo po zmatku v obraně Pardubic snížit, 2 body to Severočechům nepřineslo. V odvetě se na branku čekalo dlouhých 19 minut, pardubické juniory trápila velká smůla v zakončení. Nakonec se ale těsně před závěrem utkání trefili, konkrétně kapitán Píša. Dynamo tak díky skvěle zvládnutým dvacetiminutovkám ovládlo oba zápasy a zároveň celý turnaj!