15.12.2022
Redakce

Mládežníci Dynama nechybí v nominacích na reprezentační srazy

V období vánočních svátků čekají reprezentační srazy také mládežnické kategorie. Dynamo bude mít v národních týmech celkem šest hráčů, tři z nich si zahrají na světových šampionátech.

U20

Na mistrovství světa juniorů 2023 v Halifaxu byl z výběru Dynama nominován obránce Ondřej Chabada. Nejstarší mládežnickou kategorii čekají ještě před startem turnaje (27. prosince) přípravná utkání proti Lotyšsku a Švýcarsku.

Dres polské reprezentace do 20 let oblékne na domácím mistrovství světa I. divize útočník Adrian Gromadzki, který patří k nejproduktivnějším hráčům pardubické juniorky.

Soupeřem Polska ve skupině B bude Ukrajina, kterou bude na šampionátu reprezentovat útočník juniorů Dynama Mykyta Sydorenko.

U18

Pozvánku do reprezentace mladších 18 let dostal brankář Lukáš Matěcha. Zúčastní se přípravného kempu a turnaje pěti zemí ve Švýcarsku. Češi budou kromě domácího týmu čelit Německu, Slovensku a Finsku.

U17

Tři zápasy proti Finsku odehraje po vánočních svátcích reprezentace do 17 let. Její součástí bude na tomto srazu také pardubický obránce Martin Švec.

U16

Turnaj pěti zemí sehraje také reprezentace do 16 let. Čeští hokejisté se utkají s domácím Finskem, Německem, Slovenskem a Švýcarskem. Nominaci obdržel brankář dorostu Dynama Matěj Tuláček.

Náhradníci

V reprezentaci do 20 let je náhradníkem útočník Daniel Herčík.

V kategorii U18 může být donominován forvard Radek Tomas.

Reprezentaci do 17 let může doplnit obránce Samuel Šmerda.

Obránce Teodor Vápeník je náhradníkem reprezentace do 16 let.