01.11.2022
Redakce

Mládež Dynama využívá sportovní software XPS Network

Mládež Dynama Pardubice od května využívá nový komplexní sportovní software XPS. Klubu pomáhá v komunikaci s hráči a jejich rodiči, plánování tréninků a také analýze sportovních výsledků.

XPS Network přináší sportovním týmům po celém světě možnost kompletní správy veškeré sportovní agendy v klubu. Trenéři mohou hráčům vytvářet individuální tréninky na míru, zasílat sestřih jejich střídání nebo od hráčů zjišťovat jejich aktuální připravenost na trénink skrze mobilní aplikaci. Stejně tak u menších kategorií je možné monitorovat tréninkové zatížení, složení tréninku nebo jenom docházku daného hráče a to vše sdílet i rodičům.

V tom ostatně tkví kouzlo XPS - můžete ho používat jak na základní úrovni u nejmenších kategorií, tak jít do maximálního detailu sportovního výkonu u těch nejstarších. Jsme rádi, že si Dynamo zvolilo za partnera právě XPS Network a zařadilo se tak do rodiny elitních týmů v ČR i zahraničí," říká Jiří Jakoubek, manažer projektu pro Českou republiku.


Dynamo dříve využívalo jiný program, nakonec se ale se vedení mládeže rozhodlo pro změnu.

„Dříve jsme používali jiný software, ale úplně nám nevyhovoval. Chtěli jsme něco interaktivnějšího, co bude zároveň více inklinovat ke sportu a tréninku. Je zde možná přímá interakce s hráči, je možné vytvářet testování, kreslit tréninková cvičení, vkládat instruktážní videa s popisky a mnohem více,“ říká Patrik Moučka, sekretář mládeže.

XPS pomáhá s administrací a zároveň s organizací sportovního úseku. Každý mládežnický tým zde má svoji skupinu, ve které komunikuje. Trenéři mají k dispozici karty všech hráčů, kde mají veškerá potřebná data o jejich sportovních výkonech.

„Máme skvělý přehled o tréninkovém procesu. Dokážeme tam klukům nasdílet vše, co se týče sportovní části, cvičení. Vytvořili jsme si tam svůj playbook pro akademii. Software má navíc neuvěřitelně obsáhlou vlastní databázi cviků. Funguje zde výborná interakce mezi klubem, hráčem a rodiči,“ pochvaluje si Petr Hemský, sportovní ředitel mládeže.

Dynamo má aplikaci poměrně čerstvě, využívá ji od května letošního roku. S delším časovým úsekem bude XPS v praxi ještě užitečnější.

„Kontaktovali jsme Malmö, kde tuto aplikaci využívají už dva roky a mají s ní zkušenosti ve spolupráci s dalšími programy. Budeme se v tom nadále zdokonalovat, abychom byli co nejefektivnější,“ dodává Petr Hemský.

PREZENTACE PROJEKTU XPS NETWORK ZDE