25.01.2020
Redakce

Mathias Kraus podruhé za juniory! Po prvních zákrocích jsem si věřil více, hodnotil

Pardubice – V posledním kole O Pohár DHL Pardubice hostily doma České Budějovice a po výhře 6:4 se radovaly ze zisku druhého místa dlouhodobé soutěže. Do pardubické juniorské branky se v tomto zápase postavil Mathias Kraus a svým výkonem výrazně pomohl Dynamu k vítězství.

Za juniory je to váš druhý celý odchytaný zápas, jak jste se cítil?
Důležité pro mě bylo, aby se mi povedly první zákroky a já si v bráně víc věřil. To se naštěstí povedlo a stres ze mě odpadl. Celkově jsem s naším dnešním výkonem spokojen, až na druhou třetinu, která se dala odehrát určitě lépe. Důležité je, že jsme vyhráli a dostali se zpět na druhou příčku. Jsem rád za takovouto zkušenost a doufám, že nebyla poslední.

Jak probíhal včerejší trénink? Měli jste o den více na regeneraci, protože Budějovice odehrály utkání proti Hradci.
Včerejší trénink byl kratší, spíš se zaměřoval na svižnější nohy. Řekli jsme si pár věcí, ukázali jsme si co na ně platí a regenerovali.

Jak jste byli spokojeni s první třetinou? Po ní to vypadalo, že je zápas už rozhodnut.
V podstatě jsme si s nimi dělali, co jsme chtěli, byli jsme většinu času v útoku, což pro mě bylo dobré, ale měl jsem obavy, abych nevypadl z tempa. Po vystřídání brankářů Budějovice ožily a střídající Dvořák nám několik slibných šancí překazil.

Druhá část pro vás nevypadala od začátku dobře. Za čím stojí takový výpadek?
Na druhou třetinu jsme si řekli, že chceme hrát to, co jsme hráli doposud, abychom se nezbláznili, nechodili jenom do útoku, zbytečně neztráceli puky a hlavně bránili. To se nám nepovedlo, byl to pravý opak. Soupeř nám dal dva rychlé góly a tím se dostal do hry. V některých částech nás dokonce přehrával.

V poslední třetině jste se dopustili několika zbytečných faulů, byly to pro vás nervy až do konce utkání?
Třetí třetina byla pro nás psychicky náročná. Dopustili jsme se několika zbytečných faulů, při kterých nás soupeř dokázal potrápit. Naštěstí kluci mi hodně pomohli, obětavě se vrhali do střel a já měl tak méně práce. Ale je pravda, že při pětiminutovém oslabení jsem se obával, aby puk za mými zády neskončil. Budějovice měly několik šancí v našem oslabení, naštěstí jsme to společně s ostatními zvládli a přidali uklidňující gól do prázdné branky.