19.08.2022
Redakce

Matěj Blümel skončil v anketě Zlatá hokejka třináctý. Umístil se také Robert Říčka

V anketě o Zlatou hokejku se na 13. místě umístil Matěj Blümel. Pardubický odchovanec v minulé sezóně zazářil zejména na mistrovství světa, kde skončil v tabulce produktivity českého týmu na 4. pozici. Dělenou 55. příčku si vystřílel Robert Říčka. Zlatou hokejku vyhrál poprvé v kariéře Ondřej Palát.

Na 13. místě v prestižní anketě Zlatá hokejka skončil z pardubických hráčů nejvýše Matěj Blümel, který obsadil 13. místo. Hráč, který má v této sezóně namířeno do zámoří, a bude tak chtít bojovat o své místo v dresu Dallas Stars, se nejvíce blýsknul na květnovém mistrovství světa ve Finsku. Pardubický odchovanec zde nasbíral v deseti zápasech 8 kanadských bodů (4+4), a stal se tak čtvrtým nejproduktivnějším hráčem českého výběru.

Matěj Blümel obsadil ve druhém kole hlasování dokonce 9. místo (sčítají se hlasy z obou hlasovacích kol). Ani přesto se však do nejlepší desítky nedostal. Pardubický útočník v minulé sezóně nasbíral v nejvyšší české hokejové soutěži 24 kanadských bodů (12+12) a řekl si tak o své místo ve finální nominaci na světový šampionát, během kterého patřil k nejlepším hráčům Česka.

Na děleném 55. místě se v anketě umístil další pardubický hráč Robert Říčka. Ten v minulé sezóně zářil, když v základní části Tipsport Extraligy nasázel 27 branek. Stal se tak nejlepším kanonýrem Dynama během uplynulého ročníku Tipsport extraligy.

Vítězem Zlaté hokejky se stal Ondřej Palát, pro kterého to byl jeho premiérový triumf v této anketě v jeho dosavadní kariéře. Po pěti letech se tak z tohoto ocenění neradoval David Pastrňák, který letos skončil o čtyři body na druhém místě. Třetí příčka patří nejproduktivnějšímu hráči letošního mistrovství světa Romanu Červenkovi.

Gratulujeme a přejeme hodně štěstí do dalších sezón.