02.06.2022
Redakce

Matěj Blümel se umístil na 13. místě v anketě Zlatá hokejka!

Útočník Dynama Matěj Blümel se umístil v anketě Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hokejistu sezony 2021/22 na třináctém místě! Odchovanec klubu je navíc jediným hokejistou mladším 23 let v prvních třech desítkách ankety. V rozmezí 55. a 63. místa se ještě umístil nejlepší střelec Pardubic v uplynulé sezoně, Robert Říčka.

Dvaadvacetiletý odchovanec Dynama Matěj Blümel v letošní sezoně zazářil. V extralize si připsal ve 49 zápasech 24 bodů za dvanáct branek a stejný počet asistencí. Svými dobrými výkony si řekl o stabilní místo v reprezentaci. Národní dres oblékl v průběhu sezony na turnajích Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge v 17 zápasech, získal 11 bodů a řekl si o nominaci na mistrovství světa ve Finsku. Mladý útočník měl skvělý vstup do turnaje, kde byl ve formaci s Davidem Krejčím a Romanem Červenkou hodně vidět nejen svou produktivitou. Po příjezdu Davida Pastrňáka se posunul do druhé lajny, ale body sbírat nepřestal. Nakonec Blümel skončil na MS s bilancí všech deseti odehraných zápasů a osmi kanadských bodů (4+4). Zisk bronzové medaile ze seniorského mistrovství světa je největším úspěchem dosavadní Blümelovy kariéry.

V anketě nejlepších 70 českých hokejistů sezony 2021/22 se umístil také Robert Říčka, konkrétně v rozmezí 55.–63. místa. Nejlepší střelec Dynama v uplynulém ročníku dlouho vedl tabulku střelců celé extraligy. Kanonýra nakonec přibrzdilo zranění kolene, kvůli kterému několik zápasů chyběl a v žebříčku střelců nakonec skončil s 27 góly na děleném druhém místě.