12.04.2021
Redakce

Martin Bučko po prvním srazu repre: Soustředili jsme se na techniku a fyzičku

Mladý pardubický obránce Martin Bučko dostal premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace Slovenska. O účast na MS v Rize bojoval na prvním kempu slovenského národního týmu v Piešťanech. Na kempu se objevil i další z obránců Dynama Marek Ďaloga.

V prvním kempu před MS v Rize, který vedl hlavní trenér slovenské reprezentace Craig Ramsay, se objevili dva pardubičtí obránci: Martin Bučko, pro kterého se jednalo o premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace, a zkušený Marek Ďaloga, který se blíží zajímavému milníku v národním dresu.

„O své pozvánce do seniorské reprezentace jsem se dozvěděl dvě hodiny po mém příjezdu domů na Slovensko. Volal mi manažer reprezentace Oto Haščák. První dojmy byly takové, že jsem nic takového nečekal. Večer toho dne jsem situaci oslavil s přítelkyní a mojí rodinou. Celou hokejovou výstroj jsem měl v Pardubicích a musel jsem se přenastavit z dovolenkového režimu zpět do tréninků. Velké díky patří hlavně realizačnímu týmu Dynama, díky kterému jsme dokázali celou výstroj dostat do dvou dnů na Slovensko a já se mohl zúčastnit prvního kempu,“ popsal pro náš web dvacetiletý bek.

Martin Bučko letos nastoupil do 31 utkáních za Pardubice a dalších 14 v dresu partnerského klubu Vrchlabí. „Letošní sezóna v A- týmu mi velmi pomohla v osobním rozvoji, takže když přišla pozvánka na reprezentační kemp, tak jsem ani na chvilku nezaváhal. Vždy pro mě byla čest reprezentovat Slovensko a jsem velmi rád, že po všech mládežnických kategorií mohu být součástí i seniorské reprezentace,“ nechal se slyšet Bučko.

Marek Ďaloga by se koncem května mohl podívat už na své šesté mistrovství světa.

„Každý chce zabojovat o místo v závěrečné nominaci. Minulý rok se kvůli pandemii mistrovství nekonalo, myslím, že letos to v Lotyšsku může být celkem dobré. Ale cesta na MS je dlouhá, uvidím, co bude. Každý, kdo dostal pozvánku do reprezentace, chce udělat maximum pro to, aby se na MS dostal,“ řekl Ďaloga.

V reprezentaci se navíc blíží metě 100 utkání v národních barvách, nyní jich má na kontě 96. „Věděl jsem, že se pomalu blížím ke stovce, ale přesný počet startů jsem neznal. Teď budu nad tou metou více přemýšlet,“ odpověděl zkušený dvaatřicetiletý obránce.

A co Slováky čeká nyní?

„První kemp byl pouze o 9 hráčích a o to více jsme se soustředili na technické věci, rychlost a fyzičku. V dalším kempu se nás setká více a čeká nás osm přípravných zápasů," doplnil Martin Bučko. Slováky čekají postupně dvojzápasy s Lotyšskem, Německem, Rakouskem a Českem.

Kádr Slovenska v prvním přípravném kempu v Piešťanech:

Brankáři: Denis Godla (HC Verva Litvínov), Filip Belányi (HC'05 Banská Bystrica)

Obránci: Marek Ďaloga, Martin Bučko (oba HC Dynamo Pardubice), Martin Chovan (Bratislava Capitals), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera)

Útočníci: Adam Liška (Severstaľ Čerepovec), Dávid Buc (Bratislava Capitals), Martin Faško-Rudáš (HC'05 Banská Bystrica)