21.05.2024
Redakce

Marek Zadina podepsal novou smlouvu a Dynamo nadále povede jako hlavní trenér

Marek Zadina bude i nadále pokračovat v pozici hlavního trenéra HC Dynamo Pardubice, s klubem podepsal novou smlouvu. Dvaapadesátiletý kouč dovedl v uplynulé sezoně Dynamo k vítězství v základní části, rekordnímu bodovému zisku a první finálové účasti od roku 2012. „Marek Zadina čelil v průběhu minulé sezony obrovskému tlaku a dokázal se s ním vypořádat. Skvěle pracoval s týmem a prokázal, že do role hlavního trenéra velkého klubu dozrál,“ říká majitel Dynama Petr Dědek k pokračování dvaapadesátiletého kouče.

Marek Zadina působí v Dynamu od sezony 2022/23, kdy byl asistentem trenéra Radima Rulíka. V pozici asistenta začal také sezonu 2023/24, po odvolání Václava Varadi převzal 18. ledna 2024 Dynamo jako hlavní trenér. V závěru základní části tým dovedl k obhajobě Poháru Jaroslava Pouzara, historicky nejvyššímu bodovému zisku v dlouhodobé části soutěže a v play off se Dynamo pod jeho vedením po dvanácti letech probojovalo do extraligového finále.

Nyní Zadina podepsal s Dynamem novou smlouvu a v pozici hlavního trenéra bude pokračovat i nadále.

„Marek Zadina čelil v průběhu minulé sezony obrovskému tlaku a dokázal se s ním vypořádat. Skvěle pracoval s týmem a prokázal, že do role hlavního trenéra velkého klubu dozrál. Hned při své premiéře byl jeden gól od dosažení nejvyšší mety. Získal si tím důvěru vedení a já věřím, že je člověkem na svém místě. Marek má naši DNA, v Pardubicích hrál, u naší mládeže vyrostl jako trenér. Věřím, že A-tým pod jeho vedením čekají úspěšné roky,“ říká majitel Dynama Petr Dědek.

Současný kouč působil v Pardubicích také jako hráč, v červenobílém dresu odehrál 92 zápasů nejvyšší soutěže. Po konci aktivní kariéry začal v Dynamu jako trenér mládeže, v sezoně 2015/16 si poprvé krátce vyzkoušel pozici asistenta trenéra A týmu. Po následném úspěšném angažmá v Třinci se vrátil do Dynama a nyní začne svou první sezonu coby hlavní trenér extraligového mužstva.

Přejeme Vám spoustu dalších úspěchů s Dynamem, trenére!