15.08.2023
Redakce

Máme skvělou partu. Chceme bojovat o medaile, říká Daniel Burda

Pardubičtí junioři mají za sebou náročnou přípravu, kterou zakončili předminulý víkend vítězstvím na Turnaji O pohár primátora poté, co si ve čtyřech utkáních připsali pouze jedinou porážku proti Kometě Brno. Turnaj odehrál také útočník Daniel Burda, který nám na závěr zhodnotil přípravu, celý turnaj a následně okomentoval také cíle pro nadcházející sezónu.

Jak náročná byla příprava a jaké z ní máš pocity?
Příprava byla náročná jako každý rok, ale víme, že bez toho to nejde. Pocity jsou určitě kladné, myslím si, že jsme do toho dali všechno a na sezónu se připravili nejlíp co to šlo.

Máte za sebou úspěšnou štaci v Turnaji O pohár primátora. Co jsi z týmu cítil v průběhu celého turnaje?
Myslím si, že máme skvělou partu, což je u hokeje strašně důležité. Z týmu cítím, že když všechno půjde, jak má, tak máme šanci hrát velice vysoko.

Jsou některé věci, které je potřeba ještě do začátku sezóny vylepšit?
Určitě ano. Všechno se dá ještě posunou výše. Nejvíce nás trápí zakončení, takže to je podle mě ten hlavní aspekt hry, který bychom měli ještě do startu soutěže vylepšit.

Který zápas z těch, které jste odehráli byl nejtěžší?
To se asi nedá tak úplně říct. Každý z těch zápasů byl těžký, jelikož přijeli opravdu kvalitní týmy. Navíc vyhrát chtěl každý celek, takže jsme rádi že jsme to nakonec urvali právě my.

Do vašeho týmu přišlo pár kluků z dorostu, tak jak se zatím aklimatizovali v nové kabině?
Já si myslím, že se aklimatizovali rychle. Kluci jsou fajn a dohromady tvoříme skvělou partu. Samozřejmě chvíli trvá, než se celý tým sehraje, když přijde někdo nový, ale zatím si všechno sedlo, jak má, takže věřím, že už to bude jenom lepší a lepší.

Za necelé dva týdny startuje extraliga juniorů, tak jaké máš predikce potom, co jste odehráli tento přípravný turnaj?
Mám z toho opravdu dobrý pocit. Když budeme plnit to co nám trenér řekl, tak můžeme být velice úspěšní.

Jaké jsou tvoje osobní cíle pro nadcházející sezónu?
Určitě chci s týmem bojovat o medaile, protože si myslím, že na to máme. Já osobně bych k tomu chtěl nejvíce přispět tím, že budu bodovat, takže bych se vůbec nezlobil, kdyby mi to tam padalo víc než v předešlé sezóně.