02.05.2023
Redakce

Mám radost, jak jsme jako tým působili, hodnotí sezónu Patrik Poulíček

Jako kapitán dovedl Dynamo v uplynulé sezóně k prvenstvím v letním Dolomiten Cupu, základní části a celkově třetímu místu v extralize. „V týmu byla skvělá nálada a chuť pracovat. Sezona se podle mého názoru negativně hodnotit nedá," říká o odstupem času kapitán Patrik Poulíček. Jak si tým sedl a co říká na oslavy sta let klubu?

Od vypadnutí s Třincem uběhly už více než dva týdny. Jak s odstupem času hodnotíte sezónu?

„S odstupem času a po opadnutí negativních emocí z vyřazení v semifinále se sezóna podle mého názoru negativně hodnotit nedá. První místo po základní části bylo úspěchem a i přes vyřazení v sedmém zápase play off mám po této sezoně radost, jak jsme jako tým působili."

Do týmu přibylo před sezónou dost nových hráčů. Z týmu ale šel dojem, že si vše sedlo poměrně rychle.

„I přes posílení kádru a příchodu spousty nových hráčů, jsme v kabině vytvořili skvělou partu kluků, kteří měli stejný cíl. Díky skvělému charakteru jednotlivců, kteří přišli, to šlo velmi rychle a každý si díky trenérům našel tu svoji roli. V týmu byla skvělá nálada a chuť pracovat."

Jaké pro vás bylo vest takovýto tým z pozice kapitána?

„Je to pro mě obrovská čest a pocta. Vážím si té příležitosti a přistupuji k ní s velkým respektem. Máme v kabině spoustu hráčů, kteří mi svými zkušenostmi ohromně pomáhají a jsou skvělými lídry kabiny. Hlavně máme dva skvělé asistenty, Honzu Koláře a Tomáše Zohornu, jejichž životní zkušenosti jsou pro mě velkým pomocníkem."

V sezóně jste dostal premiérovou pozvánku do reprezentace. Byla to povedený ročník i z individuálního hlediska?

„Mohla být povedenější. Nepřispěl jsem tomu týmu tolik, jak bych chtěl. Ale když to nešlo bodově, snažil jsem odvádět poctivou práci. Pozvánka do reprezentace pro mě byla odměnou a udělala mi ohromnou radost. Bylo skvělé zahrát si za národní tým. Pro mě to byl velký zážitek."

Celým ročníkem se táhly oslavy sta let pardubického klubu. Jak jste velkolepé oslavy v kabině vnímaly?

„Pro klub to bylo velké výročí a my jako hráči byli rádi, že můžeme být u toho, když klub slaví takovou historickou událost. Mrzí nás, že jsme nedokázali přidat tu třešničku na dortu v podobě mistrovského poháru."