23.06.2024
Redakce

Lukáš Sedlák skončil v anketě Zlatá hokejka na osmém místě!

Útočník Lukáš Sedlák skončil na 8. místě v anketě Zlatá hokejka! Pardubický kapitán je mezi nejlepší desítkou jako jediný hráč z extraligy, osm hráčů působí v NHL a jeden ve Švýcarsku. Sedlo se do elitní společnosti českého hokeje dostal poprvé v kariéře. Letošní ročník ankety vyhrál David Pastrňák.

Lukáš Sedlák se v anketě Zlatá hokejka 2024 umístil na 8. místě! Kapitán Dynama se mezi nejlepší desítku českých hokejistů dostal vůbec poprvé v kariéře. Prestižní anketu vyhlašuje Český hokej už od roku 1969, nejlepší hokejisty země vybírají odborníci z jeho sportovního úseku, trenéři reprezentačních výběrů a klubů nejvyšší soutěže spolu s novináři, kteří se věnují lednímu hokeji.

Lukáš Sedlák se umístil mezi elitní desítkou českých hokejistů jako jediný hráč z extraligy. Osm hráčů hraje zámořskou NHL a kapitán ze zlatého MS, Roman Červenka, nejvyšší švýcarskou soutěž. Právě mistři světa z Prahy tvoří podstatnou část nejlepší desítky, z níž pouze dva hráči se zlatého šampionátu nezúčastnili.

Vítězem ankety se stal David Pastrňák, který ovládl sedmý z posledních osmi ročníků.

Gratulujeme, Sedlo!

KONEČNÉ POŘADÍ ANKETY ZLATÁ HOKEJKA

PořadíJméno Klub
1.David Pastrňák Boston Bruins
2. Lukáš Dostál Anaheim Ducks
3. Martin Nečas Carolina Hurricanes
4. Roman Červenka SC Rapperswil-Jona Lakers
5. Filip Hronek Vancouver Canucks
6. Pavel Zacha Boston Bruins
7. Radko Gudas Anaheim Ducks
8. LUKÁŠ SEDLÁK HC DYNAMO PARDUBICE
9. Tomáš Hertl San Jose Sharks / Vegas Golden Knights
10. Petr Mrázek Chicago Blackhawks