13.06.2022
Redakce

Lukáš Sedlák se extraligového debutu v dresu Dynama nedočká. Čeká ho návrat do NHL

V květnu podepsal smlouvu s Dynamem a pardubickým klubem byl ohlášen jako jedna z nejzvučnějších posil pro následující sezonu. V posledních dnech však o Lukáše Sedláka projevily zájem kluby NHL a devětadvacetiletý rodák z Českých Budějovic se rozhodl možná poslední příležitost pro návrat do zámoří využít. Barvy východočeského klubu tak v následující sezoně neoblékne.

Turbulentní situace na hokejovém trhu stojí za dříve neobvyklými změnami. Podobnou situací si před pár dny prošli mladoboleslavští Bruslaři, kteří krátce po podpisu s Pavolem Regendou o svou čerstvou posilu přišli. Nyní se na podobnou cestu vydal také útočník Lukáš Sedlák. Hokejový světoběžník měl po podpisu smlouvy s Dynamem prožít svůj extraligový debut, toho se ovšem zatím nedočká. Přednost dostalo zámoří. Konkrétně organizace Colorado Avalanche.

„Máme dostatečně široký kádr a náhradu momentálně nehledáme, bude čas se rozhlížet. Lukášovi přejeme v jeho zámořském angažmá hodně štěstí,“ řekl na útočníkovu adresu majitel Dynama, Petr Dědek.

Lukáš Sedlák byl v roce 2011 draftován ze 158. místa Columbusem Blue Jackets, za který si připsal 160 startů v NHL. Celkem strávil v zámoří osm sezon, jelikož si vyzkoušel také AHL a kanadskou juniorku. V posledních třech letech hájil barvy Traktoru Čeljabinsk v ruské KHL, kde za 164 utkání posbíral 121 kanadských bodů.

Za celý klub HC Dynamo Pardubice přejeme Lukášovi vše dobré na jeho další pouti hokejovou kariérou. Věříme, že se naše cesty časem znovu skříží.