před 3 dny
Redakce

Lukáš Sedlák: Všechny zážitky z MS jsem zprostředkoval. Doufám, že tyto pocity zažijeme i spolu

Letního soustředění se zúčastnili také hráči s individuální suchou přípravou. Nechyběl tak ani kapitán Dynama a čerstvý mistr světa Lukáš Sedlák. „Soustředění je vždy těžké. Udělá se hodně práce, tréninků je dost. Všichni jsme to ale zvládli dobře a posunulo nás to zase dál." Po dlouhé sezoně si dva týdny odpočinul a plynule se zapojil do přípravy na následující ročník. Také o tom mluví Lukáš Sedlák v rozhovoru.

Sezonu jsi končil až později, proběhlo nějaké volno?

„Dal jsem si dva týdny volna. Odpočinul jsem si a nyní už mám dva týdny letní přípravy za sebou. Těším se hlavně na led."

Jaké to je pro hráče, když to volno není tak dlouhé?

„Výhoda toho je, že neztratím tolik kondice. Nemusím začínat úplně od začátku. Každý rok si ale dávám volno tak tři týdny, takže tohle pro mě není nic úplně nového. Spíš je příjemné, že ta příprava je kratší. Mám nějakých pět, šest týdnů, potom jdu hned na led. To léto i lépe uteče."

Na sezonu se připravuješ individuálně. Jak to zatím celé probíhá?

„Zatím je to stejné, jako každý rok. Se svým kondičním trenérem jsem už od osmnácti let, takže už jsme dobře sehraní. Něco málo jsme letos upravili, jsou tam věci, které bych chtěl v letošní sezoně změnit. Víceméně se to ale moc nemění. Trénuji od pondělí do pátku. Teď mi k tomu přibydou také nějaké ledy, na což se moc těším. Trénování na ledě mi už teď chybí."

Jsme po konci náročného soustředění. Jaké bylo?

„Hodně náročné. To soustředění je vždy těžké. Udělá se hodně práce, tréninků je dost. Všichni jsme to ale zvládli dobře a posunulo nás to zase dál. Jsem i moc rád, že jsem se mohli s klukama znova setkat, popovídat si a trošku si i zpestřit tu letní přípravu."

Byli jste během mistrovství v kontaktu s ostatními hráči z Dynama?

„Občas jsme si s klukama napsali. Myslím si ale, že mě chtěli také trošku nechat, abych měl svůj klid a mohl se soustředit na to mistrovství. Po skončení šampionátu jsme si ale všechno napsali a i teď na soustředění jsme si o tom povídali. Takže všechny zážitky jsem zprostředkoval a doufám, že takovéto pocity zažijeme i spolu."

V týmu máme výbornou partu. Dá se říct, že tyto soustředění tým ještě více stmelí?

„Určitě. Když pozorujete ostatní, jak makají, žene vás to ještě víc dopředu. Říkáte si, že budete makat ještě o to víc. Posouvá nás to dál v kamarádství a vztahu mezi všemi hráči."