06.09.2024
Redakce

Liga mistrů pokračuje, do Pardubic přijede finský mistr!

Dynamo v sobotu čeká druhý zápas základní části Ligy mistrů. Po vysoké čtvrteční výhře nad Fehérvárem nyní přijede do Pardubic soupeř jiného formátu. Svěřenci Marka Zadiny přivítají na domácím ledě finského mistra, Tapparu Tampere. Úvodní buly padne v 16:30, už o dvě hodiny dříve začne před enteria arenou fanfest.

Demolice. Tak by se dal nazvat úvodní zápas Dynama v Lize mistrů. Pardubičtí porazili na domácím ledě maďarský Fehérvár vysoko 7:0! Tomáš Vomáčka v prvním soutěžním zápase za A-tým udržel čisté konto. Výhru řídili dvougóloví Lukáš Sedlák s Martinem Kautem, další góly vstřelili Peter Čerešňák, Jiří Smejkal a Daniel Herčík. Právě Jiří Smejkal nezasáhne následkem zranění z utkání s Fehérvárem do druhého utkání evropské soutěže. Předpokládaná doba rekonvalescence je jeden týden.

V sobotu enteria arena uvidí úplně jiný hokej. Do Pardubic přijede Tappara Tampere, úřadující mistr finské nejvyšší soutěže. Tappara ovládla Liigu už třikrát v řadě a v roce 2023 k domácímu titulu přidala také vítězství v Lize mistrů! Se 20 ligovými tituly je Tappara Tampere historicky nejúspěšnějším finským hokejovým klubem.

Kádr

Tappara Tampere má poměrně mladý kádr doplněný o několik zkušených hráčů. Mezi ně patří například brankář Juha Metsola, který strávil několik sezon v KHL, zúčastnil se olympijských her a následně chytal dvě sezony ve Švýcarsku.

Asi nejzkušenějším hráčem výběru je 38letý útočník Veli-Matti Savinainen, který většinu kariéry strávil ve finské nejvyšší soutěži a s Tapparou má už 5 titulů!

Mezi obránci určitě nezapadne jméno Hugo Gallet. Pravidelný francouzský reprezentant si zahrál na pěti světových šampionátech a dvakrát se svým národním týmem bojoval o účast na olympiádě. Tapparu posílil před touto sezonou.

Z mladíků stojí za zmínku útočník Oiva Keskinen. Dvacetiletého finského forvarda v roce 2023 draftoval Columbus Blue Jackets a v minulé sezoně na sebe upozornil výkony v nejvyšší soutěži. Zároveň také reprezentoval na mistrovství světa do 20 let.

Úspěšný start v Lize mistrů

Stejně jako Dynamo, také Tappara zahájila nový ročník evropské soutěže vítězně. Finský tým se ve čtvrtek utkal v O2 areně se Spartou a ve vyrovnané bitvě zvítězil 2:1 po nájezdech, přičemž rozhodovala až desátá série penalt. Gól ze hry vstřelil Aleksi Mustonen, nájezdy rozhodl Kristian Tanus. Juha Metsola si připsal téměř 96% úspěšnost zákroků.

Vstupenky a fanfest

Vstupenky na utkání s Tapparou Tampere jsou v prodeji ON-LINE ZDE a také v aplikaci HC Dynamo. Pokladny budou v sobotu otevřeny od 9 do 12 hodin a od 13 hodin do začátku utkání.

Permanentkáři mají vstup na zápas součástí své sezonní vstupenky! V případě, že nemohou do enteria areny dorazit, své místo mohou přenechat či uvolnit v aplikaci HC Dynamo a v případě prodeje získají 50 % částky z ceny vstupenky na svůj účet.

Dvě hodiny před zápasem začíná před hlavním vchodem do enteria areny fanfest. Těšit se můžete na hokejovou střelnici, pohodové posezení u dobré kávy a s rozšířeným sortimentem cateringu. Ti nejmenší si mohou vymalovat a odnést obrázek Hakyta, který za nimi v průběhu odpoledne určitě také dorazí. Dále si můžete nechat na tvář namalovat logo Dynama nebo zahrát Stiga hokej. To vše za doprovodu DJ a moderátora Jirky Vondry.

Partnery Dynama v Lize mistrů jsou D+D Elektromont, D+D Real, Město Pardubice, Letiště Pardubice a Hitrádio Černá Hora.