05.05.2024
Redakce

Libor Hájek s Lukášem Sedlákem budou reprezentovat na domácím MS!

Dva Pardubáci obléknou dres českého národního týmu na domácím mistrovství světa! Na světový šampionát, který naše reprezentace odehraje v O2 areně v Praze, byli nominováni obránce Libor Hájek a útočník Lukáš Sedlák.

Mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos odehraje v Praze a Ostravě, začíná v pátek 10. května 2024. Český národní tým zahájí turnaj proti Finsku od 20:20 hodin.

V nominaci trenéra Radima Rulíka figurují také dva pardubičtí hokejisté, obránce Libor Hájek a útočník Lukáš Sedlák.

Libor Hájek se po návratu ze zámoří vrátil také do národního týmu, jehož dres před touto sezonou oblékl naposledy v roce 2021, kdy si zahrál také na svém prvním světovém šampionátu. V této sezoně reprezentoval na Beijer Hockey Games (Švédské hry) a uplynulých Betano Hockey Games (České hokejové hry). Právě po skončení posledního turnaje Euro Hockey Tour zmínil Liborovo jméno v nominaci na domácí mistrovství světa trenér Radim Rulík.

Reprezentační kouč nominoval také kapitána Dynama, Lukáše Sedláka. Sedlo si zahraje na druhém světovém šampionátu v řadě, na loňském turnaji byl před zraněním jedním z nejlepších hráčů týmu. V průběhu této sezony se zúčastnil Karjala Cupu ve Finsku a jeden zápas odehrál na Betano Hockey Games.

Přejeme vám na domácím mistrovství světa hodně štěstí, borci!