15.01.2024
Redakce

Libor Hájek: Nikdy jsem nezažil, že by si mě fanoušci takto vyvolali

Zatím nejnovějším přírůstkem do kádru Dynama je Libor Hájek. Pětadvacetiletý obránce má za sebou šest zápasů, v tom posledním si pak připsal premiérovou extraligovou trefu, když v prodloužení rozhodl zápas proti Mladé Boleslavi. Jak se adaptoval na evropské kluziště, jak mu pomáhá Václav Varaďa a co čeká od zápasu na Spartě?

Libor Hájek strávil většinu dosavadní kariéry v zámoří, více než sto zápasů odehrál také v NHL. V české nejvyšší soutěži se dosud představil pouze ve 27 zápasech za Kometu Brno. Další extraligové starty už sbírá v dresu Dynama.

„Na extraligu si zvykám, myslím si, že to jde docela rychle. Neskutečně mi pomáhají spoluhráči a trenéři, za což jsem jim vděčný. V kabině je skvělá parta, to je další plus a jsem za to strašně rád," popisuje pětadvacetiletý obránce.

V adaptaci na evropské rozměry hřiště výrazně pomáhá Hájkovi také trenér Václav Varaďa. „Jsou tam nějaké věci, ve kterých mi hodně pomohl. Ať už je to oslabení, které musím hrát jinak, než v Americe, nebo založení útoku. Všechno spolu průběžně procházíme na videu, řešíme to i na střídačce. Je to pro mě o to příjemnější a snažší."

Právě hlavní trenér Dynama sehrál klíčovou roli v příchodu vysokého obránce do Pardubic.

„Je to skvělý trenér a bývalý výborný hráč. Hokeji rozumí, má za sebou dobrou trenérskou historii, působí v extralize už dlouho. Ví se, že je rázný a chce po hráčích maximum. Vycítil jsem, že bych s ním chtěl spojit moji kariéru. Je to dobrý trenér a to bylo to hlavní, proč jsem se rozhodl jít do Pardubic."

V pardubickém dresu dosud Libor Hájek odehrál šest zápasů. Zapsal v nich tři kanadské body, v posledním utkání pak vstřelil svoji premiérovou extraligovou branku, když v prodloužení rozhodl o výhře 4:3 nad Mladou Boleslaví. „Jsem moc rád, že se to stalo na domácím ledě. Ještě k tomu to byl vítězný gól, takže pocity byly parádní."


Fanoušci si po zápase vyžádali, aby se pětadvacetiletý obránce zapojil do tradiční děkovačky brankářů Romana Willa a Milana Kloučka. „Jsem za to fanouškům moc vděčný. Nikdy jsem nezažil, že by si mě fanoušci takto vyvolali. Je to hrozně příjemný pocit a jsem za to opravdu moc vděčný. Doufám, že se fanouškům odvděčím těmi nejlepšími výkony."

Už ve středu čeká Dynamo velký výjezd na Spartu. Do Prahy bude navíc po šestnácti letech vypraven Dynamo Express.

„Moc se na to těším, upřímně od toho čekám hodně. Bude to určitě velký zápas. Hlavně se na to musíme dobře připravit a přivést domů co nejlepší výsledek a všechny tři body," těší se Libor Hájek. Úvodní buly středečního zápasu je naplánováno na 18:30.