08.08.2023
Redakce

Letní hokejové hry se blíží. Přijďte do enteria areny na kvalitní hokej!

Ve středu 23. srpna a čtvrtek 24. srpna se v enteria areně odehraje třetí ročník Letních hokejových her. Letos se na přípravném turnaji představí kromě Dynama B také Kolín, Zlín a polský tým Jastrzebie GKS, který se s béčkem utká v rámci semifinále právě ve středu od 18 hodin.

Turnaj odstartuje ve středu 23. srpna ve 14:00 zápasem mezi Kolínem a Zlínem. Druhé semifinále v podání domácího Dynama B a Jastrzebie GKS začne v 18:00. Finále je na programu ve čtvrtek v 18:00, bitva o bronz se uskuteční o 4 hodiny dříve. Letní hokejové hry se v uplynulých dvou letech sehrály systémem vzájemných zápasů doma a venku. Nyní se však celý turnaj odehraje během dvou dnů v pardubické enteria areně.

Tým Jastrzebie GKS, semifinálový soupeř Dynama, obsadil v předchozí sezoně polské extraligy páté místo z devíti a postoupil tak do play off. V něm ale vypadl už ve čtvrtfinále, kde v táhlé sérii s Katovicemi, které nakonec získali zlato, padl na zápasy 3:4. Mezi nejproduktivnější hráče Jastrzebie patřila například nová posila béčka Josef Mikyska, který během sezony zaznamenal 12 branek a 22 asistencí. Nyní se v novém dresu utká se svými bývalými spoluhráči.

Kolín bojoval o vstupenku do play off Chance ligy do poslední chvíle, ale nakonec na 10. místo, na němž skončila pražská Slavia, nestačil. O konečném pořadí rozhodl jeden jediný bod. Středočeši se tedy nakonec museli spokojit s jedenáctou příčkou. Největší hrozbou týmu byl se 45 body (11+34) sedmadvacetiletý útočník Zdeněk Král. Nedaleký soupeř bude znovu spoléhat také na spolupráci s extraligovým Hradcem Králové. Také díky tomu mají zápasy Dynama B s Kolínem větší náboj.

Zlín si play off Chance ligy v uplynulé sezoně zahrál, a dostal se dokonce až do finále, kde se v rámci Valašského derby utkal se Vsetínem. Berani napjatou bitvu ovládli 4:2 a měli tak možnost vyzvat Kladno o postup do extraligy. Rytíři však byli v sérii naprosto suverénní a zvítězili 4:0 na zápasy. Ze současného kádru Zlína patří mezi nejnebezpečnější hráče například 31letý Denis Kindl, jenž se loni pyšnil 11 brankami a 26 asistencemi a byl nejproduktivnějším útočníkem svého týmu ve vyřazovací fázi. Berani budou i v letošní sezoně bojovat o přední příčky tabulky a návrat do extraligy.

„Jsme rádi, že se můžeme na domácím turnaji pod záštitou města Pardubice utkat s kvalitními soupeři. Zápas s polským týmem pro nás bude určitě zajímavou zkušeností a ve druhém utkání nás čeká soupeř, na kterého budeme v sezoně narážet. Věřím, že turnaj splní svůj účel a pomůže nám dobře se připravit na nový soutěžní ročník,“ uvedl Tomáš Rolinek, sportovní manažer rezervního týmu Dynama. „Budeme se soustředit především na naši hru a na to, jak budeme chtít hrát během sezony. Těším se na to,“ doplnil útočník B-týmu Tomáš Kaut.

Nový formát Letních hokejových her bude atraktivní také pro diváky, kteří budou moci všechna utkání v enteria areně sledovat. Vstupenky se budou prodávat pouze v denních balíčcích na oba zápasy, cena jedné vyjde na 100 Kč. Vstupenky si můžete pořídit ONLINE ZDE, nebo na pokladnách enteria areny, jejich otevírací dobu naleznete ZDE. Vozíčkáři mají vstup zdarma.