24.08.2022
Redakce

Letní hokejové hry pokračují. Ve čtvrtek vyrazí Dynamo pod Ještěd

Pardubičtí hokejisté vyrazí k druhému duelu Letních hokejových her do Liberce, kde se ve čtvrtek od 18:00 utkají s Bílými Tygry a budou chtít napravit úterní porážku. „Budeme chtít ukázat věci, které trénujeme, které si budeme chtít vzít s sebou do sezony. Očekávám maximální nasazení a bojovnost, sice je to příprava, ale my chceme vyhrát každý zápas,“ velí Roman Will.

Brankář Roman Will se po návratu na extraligová kluziště po třech letech vrátí zpět do Liberce, kde vybojoval dvě stříbrné medaile, nyní už však v roli soupeře. „Je to taková příjemná věc, v Liberci jsem zažil spoustu hezkých let, ale teď patřím do Pardubic. Těším se na zápas, bude tam samozřejmě spousta lidí a kluků, které jsem potkával v Liberci x let, ale to je hokejový život a to k tomu patří. V Liberci je krásná aréna, takže tam jsou zápasy vždycky dobré,“ říká před čtvrtečním duelem.

Ten absolvují hráči Dynama již pod vedením hlavního kouče Radima Rulíka, jenž se vrátil z mistrovství světa juniorů a utkání proti Mladé Boleslavi sledoval z hlediště. „Máme výborný trenérský štáb, trenéři spolu komunikovali celou dobu, takže to není tak, že bychom teď měsíc trénovali něco jiného než by chtěl pan Rulík. Pan Zadina s panem Králem měli jasné informace a cpali do nás přesně ten systém, který chce celý trenérský štáb. Je to na naprosto profesionální úrovni, všichni tři jsou skvělí trenéři, takže je skvělé, že jsou tady již společně a jsme v kompletní plné síle,“ je rád Will.

Východočeši sehráli s Libercem v sezoně čtyři vyrovnaná klání, všechna skončila nejtěsnějším možným rozdílem a vždy se radoval hostující celek. Dynamo se s Bílými Tygry utkalo také během loňského přípravného období, kdy Pardubice zvítězily 5:3. Svěřenci trenéra Augusty sice nevstoupili do zápasové přípravy na nový ročník ideálně, dvě porážky ale napravili dvěma výhrami, poradili si 2:0 s Karlovými Vary a 5:2 s Litvínovem.

Třicetiletý gólman přiznává, že návrat trenéra Rulíka do tréninkového procesu Dynama byl znát. „Každý se chtěl ukázat, každý chtěl, aby viděl, že tady pojedeme naprosté bomby a i ty minulé týdny jsme jeli bomby. Tempo je obrovské, je tady velký chtíč pracovat a vyhrávat. Takže se to možná ještě trochu znásobilo, ale takhle se samozřejmě má makat a takhle budeme makat,“ ujišťuje.

A na co se aktuálně v přípravě zaměřují brankáři? „Máme hrozné štěstí, že tady máme Frantu Brázdila, který je neskutečný trenér gólmanů, má skvělé vědomosti. Pracujeme nyní na hře kolem brány, na celkovém přenášení váhy, na rozdělení těla na vrchní a spodní část, je tam spousta věcí.“