27.10.2020
Redakce

Lední hokej je stejně jako stavařina o síle kolektivu, říká vedení holdingu enteria

Stavební holding enteria patří k dlouholetým partnerům pardubického hokeje. „Hokej je v Pardubicích sport číslo jedna, obrovský fenomén, a proto spolupráce s hokejovým klubem pro nás od samého počátku byla a stále je jedním z nejsilnějších spojení, které v rámci našich sponzorských aktivit máme," říkají Martin Havelka a Martin Kvirenc z představenstva holdingu enteria a Chládek a Tintěra a.s..

Už dlouhé roky jste významným partnerem pardubického hokeje. Kdy začala spolupráce s klubem a jak tuto dobu hodnotíte?

Spolupráce začala před více jak deseti lety a na jejím začátku stály dvě velké pardubické osobnosti, které už tu ale bohužel momentálně s námi nejsou. Na jedné straně Zbyněk Kusý a na druhé straně Libor Joska.

Hokej je v Pardubicích sport číslo jedna, obrovský fenomén, a proto spolupráce s hokejovým klubem pro nás od samého počátku byla a stále je jedním z nejsilnějších spojení, které v rámci našich sponzorských aktivit máme.

Tak jako HC Dynamo Pardubice patří k Pardubicím, tak právě i holding enteria je nedílnou součástí města a spojení těchto dvou značek je pro nás velmi důležité.

Co říkáte na ambice nového majoritního vlastníka HC Dynamo Pardubice? Co očekáváte od nových pořádků v klubu?

Zdravé ambice jsou důležité jak ve sportu, tak v podnikání. Jelikož je novým majoritním vlastníkem pardubického hokejového klubu úspěšný český byznysmen Petr Dědek, věříme, že se profesionální řízení přenese po několika v tomto ohledu slabších letech konečně i na půdu hokejového klubu.

Pro náš holding je důležitá dlouhodobá strategie, která směřuje k rozvoji a dosažení stanovených cílů. A právě dlouhodobou strategii očekáváme i od majoritního vlastníka, zároveň posílení značky HC Dynamo Pardubice a s tím i posílení značek holdingu enteria jako partnerů klubu.

Ing. Martin Havelka, předseda představenstva, enteria a.s.

Podpora sportu obecně patří do vaší strategie, že? Mohl byste více popsat, jak při sponzoringu uvažujete a proč zrovna na sport kladete takový důraz?

Naše sídlo je v Pardubicích a sport a Pardubice patří neodmyslitelně k sobě. Sport má s podnikáním mnoho společného, proto je pro nás podpora zejména pardubických sportovních klubů - a to jak těch na profesionální úrovni, tak i těch výkonnostních - nesmírně důležitá.

Jsme firma o lidech a pro lidi a vnímáme zároveň hrdost svých lidí, že vidí právě značku enteria nebo některou z dceřinek, například na dresu či helmě hokejového hráče.

Na jakých hodnotách stojí enteria holding? Mohl byste je blíže představit?

Klíčovou přidanou hodnotou holdingu enteria i všech našich společností jsou lidé, naši pracovníci na všech pozičních úrovních. Lidská a odborná kvalita, férové vzájemné vztahy a dostatečně motivační podmínky vytváří z celého našeho holdingu silný tým.

Ing. Martin Kvirenc, předseda představenstva, Chládek a Tintěra, Pardubice a.s.

Jsou nějaké hodnoty, které může váš obor stavitelství sdílet s ledním hokejem? Týmová spolupráce, důraz na správně odvedenou práci…?

Určitě ano a již jsme to zmínili. Jeden ze základních principů fungování našeho holdingu zní „Pracujeme jako tým“. To myslím hovoří ve vztahu k hokeji za vše. Lední hokej je stejně jako stavařina především o síle kolektivu, kvalitní a poctivé práci, dobré taktice, strategickém řízení, umění rychle reagovat na změny a zároveň vidině jistoty i do budoucna.

Mezi významné stavby našeho města se zařadil i nový Termínál Jana Kašpara na Letišti Pardubice

Kolik lidí v současnosti zaměstnáváte a kde všude se můžeme s vašimi projekty a stavbami setkat?

V současné době holding enteria zaměstnává více jak tisíc pracovníků a vzhledem k tomu, že naše firmy působí ve více regionech, může se veřejnost s našimi projekty a stavbami setkat prakticky po celé České republice.

Enteria realizovala i rekonstrukci Domu hudby

Které projekty, stavby v Pardubicích a okolí považujete za největší úspěchy, které jsou nejvíce známé Pardubákům a lidem z našeho kraje?

Pro nás je důležitá každá zrealizovaná stavba. Nicméně k těm opravdu klíčovým stavbám holdingu enteria realizovaným buď přímo v Pardubicích, nebo v Pardubickém kraji za uplynulé období určitě patří například rekonstrukce historické budovy pardubické radnice, rekonstrukce Domu hudby, výstavba nového terminálu na pardubickém letišti, aquacentrum Pardubice na Olšinkách, modernizace pardubické sokolovny atd. Z těch krajských akcí bych zmínil například rekonstrukci železniční stanice v Letohradě. Našeho Hrocha potkáte ale po celém kraji při rekonstrukci silnic a mostů.

Když mluvíme i o budoucnosti, tak nesmíme opomenout nyní začínající stavbu Dopravního uzlu Pardubice, kterou vnímáme jako jednu z nejvýznamnějších a největších staveb v historii firmy.

Ing. Martin Havelka, předseda představenstva, enteria a.s.

Ing. Martin Kvirenc, předseda představenstva, Chládek a Tintěra, Pardubice a.s.