12.11.2012
Jan Hrabal

Ladislav Lubina: Chceme se zde nastartovat na extraligu

FRIBOURG — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice sehrají dnes od 19.45 hodin své poslední utkání v letošním ročníku European Trophy. Ve Fribourgu změří síly s místním týmem, Východočeši ztratili naději na postup do finálového turnaje, a tak dnešní duel berou jako možnost vyzkoušet hráče ze širšího kádru a nastartovat se do pokračujících bojů v Tipsport extralize.

Program A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

  • 8.00 hodin:
    snídaně
  • 9.45 hodin:
    sraz v BCF Areně
  • 11.00–12.00 hodin:
    trénink v BCF Areně
  • 12.45 hodin:
    oběd v BCF Areně, poté odjezd na hotel a odpočinek
  • 17.00 hodin:
    svačina, příprava na utkání
  • 19.05 hodin:
    rozbruslení před zápasem
  • 19.45 hodin:
    začátek utkání HC Fribourg-Gottéron – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
  • 22.30 hodin:
    večeře v BCF Areně
  • 23.00 hodin:
    odjezd na hotel

„Na Fribourg jsme se detailně nepřipravovali, důležitý bude výkon našeho týmu, abychom předvedli kvalitní hokej a nastartovali se tak na tři náročné extraligové zápasy v tomto týdnu,“ říká asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ladislav Lubina s tím, že do branky nastoupí Martin Růžička.

Jak jste strávili poslední týden před odjezdem do Fribourgu?
„Využili jsme reprezentační přestávku ke kondičnímu mikrocyklu, hodně jsme bruslili a směřujeme naše úsilí na tři extraligové duely. Každopádně chceme tady vyhrát a rozloučit se s letošním ročníkem European Trophy úspěšně.“

Dostanou dnes více prostoru hráči ze širšího kádru?
„Povolali jsme Petra Beneše a Martina Vágnera, těm chceme dát příležitost se ukázat, abychom je mohli využít do extraligových zápasů po případném odchodu hráčů z NHL. Budeme hrát na čtyři pětky, prostor dostane každý stejný, nicméně v případě možností bude jejich využití vyšší, aby se ukázali.“

Utkání začíná až ve tři čtvrtě na osm večer. Je to pro vás komplikace?
„Ve Švýcarsku je to běžný začátek utkání, pro naše hráče je to něco nového, ale s tím se hravě vypořádáme. Jdeme o to se přizpůsobit na trochu pozdější denní režim, rozbruslení jsme měli po jedenácté hodině, oběd máme po něm. Celý den je tak posunutý.“