10.06.2021
Redakce

Kurz bruslení nalákal spoustu dětí, od září rozjedeme projekt tělocviku pro školky

V tomto týdnu možná udělali své první krůčky budoucí Rolinkové, Sýkorové či Hejdukové. Dynamo pořádalo svůj první Kurz bruslení v letošním sezoně. Netradičně se uskutečnil už v červnu.

Na první hodinu přišlo přes padesát dětí i se svými rodiči. Některé z dětí stály na bruslích poprvé a pomáhaly si tak při pohybu po ledě hrazdičkou, některé už zvládly bruslit samy, a dokonce pod dohledem trenérů zvládly si zahrát improvizovaný zápas na dvě malé branky.

„Zahájení kurzu v červnu byl nápad mládežnické sekce. Rozhodli jsme se pro něj z toto důvodu, aby se naši hráči, kteří začali loni a přišli o část tréninků, co nejrychleji vrátili na led. A pak jsme samozřejmě chtěli pozvat nové adepty, aby si zkusili nový sport,“ řekl k první hodině Kurzu bruslení hlavní trenér základny Richard Čihák.

Děti si při Kurzu bruslení mohou vyzkoušet, co všechno obnáší letní příprava v pardubickém Dynamu. Ti úplně nejmladší se do tréninků na ledě zapojí opět v posledním týdnu prázdnin.

„V průběhu prázdnin budou mít hráči volno dle věkových kategorií. Nejmladší hráči budou pozváni podle toho, jak bude volná ledová plocha v posledním týdnu prázdnin. Tím plynule navážou v září na kurz bruslení. V novém školním roce navýšíme počty hodin tělsné výchovy na partnerské škole Bratranců Veverkových a zároveň budou mít žáci této školy v rámci výuky dovednostní tréninky. Novinkou bude od září tělocvik s Dynamem v mateřských školách. Pilotně jsme už tuto novou složku náboru vyzkoušeli v MŠ Kamínek s velkým úspěchem,“ uvedl Richard Čihák.