05.11.2022
Redakce

Konečně jsme hráli tak, jak jsme si představovali, hlásí junior Burda

V pátek se junioři střetli s celkově šestou Plzní, proti které chtěli před domácími fanoušky vylepšit dojem z prohraného duelu proti Spartě. Tentokrát Dynamo dvakrát vedlo, pokaždé však během chvíle hosté srovnali. V prodloužení vystřelil bonusový bod v přesilové hře Pavlata. „Proti Plzni to byl o hodně lepší výkon, byli jsme obětaví a mohli jsme vyhrát už v šedesáti minutách,“ řekl po zápase Daniel Burda, který připravil krásnou asistenci na druhý gól.

Na rozdíl od souboje s Plzní, muselo Dynamo celý zápas proti pražské Spartě dotahovat. A i přes závěrečný tlak se bohužel nepodařilo vyrovnat. „V první třetině jsme byli lepší, ale pak jsme povolili, dostali jsme blbé góly, v podstatě vlastní. I proti Spartě jsme nedali góly. Máme špatnou koncovku, která nás trápí celou sezonu,“ popisoval hlavní problémy porážky Daniel Burda.

Proti plzeňským Indiánům se naopak nejstarší mládežnická kategorie Pardubic dostala do vedení na začátku druhé třetiny, jenže hosté prakticky okamžitě vyrovnali. A to se opakovalo i ve třetí třetině. Nicméně hráči Dynama byli aktivnější v posledních minutách a v prodloužení přesilovkovou trefou po zásluze rozhodli. „Proti Plzni to byl o hodně lepší výkon, byli jsme obětaví a mohli jsme vyhrát už v šedesáti minutách. Měli jsme proměnit nějaké ty šance, které jsme měli. Byl to určitě o hodně lepší zápas,“ souhlasí osmnáctiletý útočník.

Sám Daniel Burda se podílel velmi výrazně na vítězství, když nachystal skvělou přihrávku do jízdy pro Kryštofa Červenku, který lehkým dotykem usměrnil puk pod břevno. „Druhý gól padl tak, že mi to dal Adam Novotný, já jsem to zavezl a viděl jsem, jak tam najíždí Kryštof Červenka mezi kruhy. Tak jsem mu to tam nějak poslal a on to tam vystřelil. Pěkný gól to byl,“ popsal Burda druhou pardubickou branku v zápase.

Foto: Facebook Juniorský hokej