17.04.2022
Redakce

Kluci ukazují týmovost na ledě i v kabině, říká trenér ročníku 2013 Faltys

Během sezony 2021/2022 sehráli mladí hokejisté Dynama ročníku 2013 sérii čtyř turnajů Sev.en Hockey Cup proti Zlínu, Litvínovu a Kladnu, kterou celkově ovládli, když zvítězili v devíti ze 12 zápasů. K triumfu zejména pomohl bezchybný turnaj v domácím prostředí. Jak hodnotí výkony svých svěřenců trenér Vojtěch Faltys a čeho si na týmu nejvíce cení?

Stejně jako ročník 2012 dokázala celou sérii turnajů ovládnout také o rok mladší kategorie, vítězství si Dynamo zajistilo zejména povedenými výkony v domácím prostředí. „Byly to vyrovnané turnaje, všechny zápasy byly vyrovnané a pro kluky byla velká motivace na nich hrát. Bavilo je to, a i díky tomu jsme to celé vyhráli,“ říká trenér Vojtěch Faltys.

Na posledním turnaji v Chomutově sice skončily Pardubice za pořádajícím Kladnem, vítězství v Sev.en Hockey Cupu jim to už však nevzalo. „Bylo znát, že Kladno bylo motivováno domácím prostředím. Zápas to byl opět vyrovnaný, ale my jsme nedávali ze začátku góly a soupeř své šance proměňoval,“ upozorňuje mladý trenér. „Potom, když se dostal soupeř do vedení o tři góly, bylo znát, že to v hlavách děti začaly vzdávat, a díky tomu se nám to už třeba od poloviny zápasu nepodařilo otočit,“ dodává.

U takto mladých začínajících hokejistů je zatím složité poznat, kam by se jejich kariéry v budoucnu mohly ubírat. Nicméně snahou je přistupovat k výchově talentů s výhledem pro A tým Dynama. „Přistupujeme k tomu tak v tréninku i v zápasech, ale samozřejmě jsou ještě hodně mladí, takže se to může ještě všechno otočit. V tomhle věku je těžké říct, kam se hráči posunou,“ popisuje sám bývalý mládežnický hráč Pardubic.

A jaké by trenér Faltys vypíchl silné stránky týmu? „Já bych řekl, že na turnajích to byla hlavně motivace vyhrát. Pro kluky to byl prestižní turnaj i v tom, že takový turnaj hráli vůbec poprvé. Určitě také týmovost na ledě i v kabině, že si vzájemně přejí, aby to všichni zvládali společně.“