14.09.2024
Redakce

K dalšímu zápasu Ligy mistrů se přesouváme do Straubingu

Německý trip pokračuje dalším zápasem. Pardubičtí hokejisté se v sobotu odpoledne přesunou z Berlína do Straubingu, kde v neděli 15. září od 16:30 rozehrají čtvrtý zápas základní části Ligy mistrů. Jak si druhý německý soupeř zatím vede a koho zajímavého v kádru Tigers můžete sledovat?

V prvním zápase německého tripu Dynamo v pátek podlehlo Eisbären Berlin 2:3 po samostatných nájezdech. Lední medvědi před skvělou kulisou v zápase dvakrát vedli, Pardubičtí však v obou případech dokázali srovnat. Roman Červenka premiérovou trefou v dresu Dynama vystřelil svému týmu bod 97 vteřin před koncem! Utkání nakonec dospělo až do nájezdů, ve kterých byl úspěšnější domácí tým.

Pardubice mají po třech zápasech na kontě 7 bodů a v tabulce Ligy mistrů jsou na průběžném třetím místě.

Straubing Tigers

Hokejový klub ve Straubingu byl založen v roce 1941, současný název – Straubing Tigers – používá od roku 2002. Do německé nejvyšší soutěže postoupili Tygři v roce 2006 a od té doby jsou nepřetržitě její součástí. Mistrovský titul zatím nezískali, ale v posledních sezonách jsou pravidelným účastníkem play off, v uplynulé sezoně skončili před branami finále a brali bronzové medaile. Do Ligy mistrů se kvalifikovali podruhé, v sezoně 2022/23 postoupili do osmifinále.

V dosavadním průběhu základní části Ligy mistrů nasbíral Straubing ve třech zápasech pět bodů. Nejprve Tigers porazili dánské Sønderjyske 3:0, poté si vyšlápli na švédskou Skellefteå, kterou přemohli 3:2 po nájezdech. V pátek dlouho sahali po bodech také v Curychu, ale švýcarský celek dokázal v posledních pěti minutách skóre otočit.

Kádr

Také druhý německý soupeř má v týmu několik zámořských hráčů. Dva ze tří zápasů v dosavadním průběhu Ligy mistrů odchytal Američan Zane McIntyre. Dvaatřicetiletý gólman byl v roce 2010 draftován Bostonem Bruins, v jejichž dresu zasáhl do 8 zápasů nejlepší ligy světa. Více než tři stovky utkání pak odchytal v AHL.

V týmu Straubingu narazíte na bývalé německé reprezentanty. Například obránce Marcel Brandt a útočník Marcel Müller si zahráli na mistrovství světa i olympijských hrách.

Velmi zkušení hráči jsou doplněni nastupujícím talenty německého hokeje.

Aréna

Straubing Tigers hraje své domácí zápasy v hale s názvem Eisstadion am Pulverturm pro 5,635 diváků. Dynamo čeká ve Straubingu skvělá atmosféra, fanoušci Tygrů jsou v Německu vyhlášení a v hojném počtu jezdí podporovat své oblíbence i na stadiony soupeřů.

Co navštívit ve Straubingu

Padesátitisícové město v Dolním Bavorsku v Německu může turisty zaujmout svým historickým gotickým centrem. Navštívit můžete Městskou věž, Baziliku svatého Jakuba nebo Románský kostel svatého Petra. Hokejový klub je pro místní nejatraktivnějším sportovním vyžitím.

Partnery Dynama v Lize mistrů jsou D+D Elektromont, D+D Real, Město Pardubice, Letiště Pardubice a Hitrádio Černá Hora.