28.12.2022
Redakce

Jubilejní 50. ročník Memoriálu Jiřího Bartoně je u konce. Dynamo skončilo na druhém místě

Jubilejní 50. ročník Memoriálu Jiřího Bartoně je u konce. Ve středu 28. prosince sledovali diváci v enteria areně a malé hale druhou sérii atraktivních zápasů. Po napínavém závěru turnaj nakonec vyhrál Mountfield HK, který neprohrál jediné utkání. Dynamo skončilo na druhém místě.


HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 5:4

Branky a nahrávky: 4. Krchňák (Tomek), 7. Kundrata, 24. Yakovchenko, 32. Tomek (Krchňák), 40. Yakovchenko (Kundrata) – 6. Konopka (Krahulík), 17. Staněk (Krahulík), 20. Staněk (Krahulík), 30. Ťupa

Druhý den Memoriálu Jiřího Bartoně odstartovala vyrovnaná přestřelka. Do utkání vstoupil aktivněji Chomutov, vytvářel tlak v útočném pásmu soupeře, ale brněnští dokázali využít soupeřova zaváhání a z protiútoku otevřeli skóre. O vedení se oba celky přetahovaly až do samotného závěru druhé poloviny, kdy duel těsně před závěrečným hvizdem rozhodl Yakovchenko z Komety. Nejlepším hráčem byl díky dvěma bodům zvolen hokejista Brna Krchňák.

HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 2:0

Branky a nahrávky: 9. Toms, 36. Krenželok

Do druhého středečního utkání vkročily za značné podpory fanoušků lépe Vítkovice. V 9. minutě vsítil úvodní branku hráč Ridery Toms a mohl tak před hlasitým publikem slavit. Přestože však měli Bílí Tygři v enteria areně méně příznivců, si dokázali utvořit mnoho gólových příležitostí. Štěstí ale bylo na straně ostravského klubu, který čtyři minuty před koncem nakonec své vítězství potvrdil druhou trefou od Krenželoka, který se nakonec stal i nejlepším hráčem.

Mountfield HK – Piráti Chomutov 8:2

Branky a nahrávky: 8. Zikmund, 11. Klíma, 14. Kupka, 23. Průcha, 27. Svoboda, 34. Němeček, 37. Junek, 37. Kupka – 12. Staněk, 30. Neugebauer

Hradec Králové si ve svém čtvrtém klání na turnaji udržel svou dosavadní neporazitelnost a přejel chomutovské mladíky 8:2. Ve 12. minutě prvního poločasu sice snížil na 1:2 hráč Pirátů Staněk, ovšem od té chvíle se výhra týmu ze severozápadu Čech jen vzdalovala. Tečku za zápasem udělali Junek a Kupka z Mountfieldu, kteří navýšili skóre na 7:2 a konečných 8:2 během necelé minuty.

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 9:0

Branky a nahrávky: 2. Roček (Pelikán), 7. Zámečník (Hejna), 8. Krejsa (Meller), 11. Krejsa, 16. Pelikán, 19. Soukal (Roček), 30. Roček, 31. Benda (Paleček), 36. Meller

Další gólovou nadílku Dynama zažili diváci v utkání s Kometou. Pardubickým juniorům se sice nepodařilo dorovnat úterní debakl 15:3 proti Liberci, ale rozhodně od toho nebyli daleko. Domácí výběr nepustil svého protivníka téměř k ničemu a po velmi přesvědčivém výkonu v úvodní dvacetiminutovce dotáhl zápas do úspěšného konce a udržel své první čisté konto na turnaji. Nejlepším hráčem byl zvolen Šimon Paleček z Dynama.

Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 1:9

Branky a nahrávky: 17. Zajda – 4. Průcha (Junek), 8. Syrůček, 9. Zikmund, 25. Zikmund, 29. Klíma, 32. Klíma, 33. Průcha, 35. Nikodím, 37. Němeček


Hradečtí hokejisté šli do svého posledního utkání na Memoriálu Jiřího Bartoně s vědomím, že mohou turnaj nejen vyhrát, ale také si po celou jeho dobu udržet sérii bez jediné porážky. A klání s Libercem podle toho také vypadalo. Už po devíti minutách vedli Východočeši 3:0, a ačkoli těsně před koncem první poloviny snížil stav za Bílé Tygry Zajda, na rozjetý hradecký vlak to nestačilo. Dá se říci, že hráče Mountfieldu ohrožení výhry ještě více motivovalo, neboť po přestávce nasázeli soupeři dalších šest branek a vítězství i šňůru neporazitelnosti si tak s přehledem pohlídali.

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera 1:2

Branky a nahrávky: 16. Jakovčenko (Kundrata) – 35. Kamenec (Hrubý), 38. Cejtchamel (Krenželok)


Na první gól čekali diváci v malé hale přes čtvrthodinu. V 16. minutě se povedlo Kometě otevřít skóre a když už to vypadalo, že si vedení pohlídá, vyrovnal za Vítkovice pět minut před koncem duelu Kamenec. Aby toho nebylo málo, o chvíli později přidal druhou trefu Ridery Cejtchamel a Ostravané tak nakonec brali díky rychlému obratu v závěru všechny tři body.

HC Dynamo Pardubice – Piráti Chomutov 8:2

Branky a nahrávky: 16. Roček, 20. Soukal, 23. Soukal, 29. Roček, 34. Soukal, 34. Pešek, 36. Soukal, 39. Dubovči – 12. Staněk, 32. Staněk


Jubilejní 50. ročník Memoriálu Jiřího Bartoně uzavřeli mladí hokejisté Pardubic další pohodlnou výhrou, tentokrát 8:2 proti Chomutovu. V 16. minutě sice skóroval hráč Pirátů Staněk, jenž později přidal ještě svou druhou branku, avšak blížícímu se debaklu nezabránil. Za Dynamo zářil především Soukal, který se trefil dokonce čtyřikrát! Jako nejlepšího hráče vybrala turnajová komise Matouše Zelenku z Chomutova.

Individuální ocenění

Nejlepší brankář turnaje: Martin Kupka (Mountfield HK)
Nejlepší obránce turnaje: Denis Krenželok (HC Vítkovice Ridera)
Nejlepší útočník turnaje: Matěj Hejna (HC Dynamo Pardubice)