15.03.2022
Redakce

Jsme schopní zvládat těžké zápasy, těšilo po postupu kapitána Poulíčka

Jako správný kapitán byl vidět v nejdůležitější chvíli. Ve třetím utkání předkola play off Patrik Poulíček nejprve poslal v první třetině Dynamo do vedení a posléze v nervydrásajícím prodloužení přistrčil puk Robertu Říčkovi, který posunul Pardubice do čtvrtfinále. „Snažil jsem se napadat a karlovarský hráč o mně asi nevěděl. Puk vyplaval k Robertovi, který to provedl fantasticky a posunul nás dál,“ byl po konci utkání spokojený odchovanec Dynama.

„Byl to hrozně těžký zápas,“ řekl novinářům pardubický kapitán. „Vlastně celá série nebyla jednoduchá. Sice jsme vyhráli 3:0, ale každé utkání bylo ohromně těžké. Jsme rádi, že jsme to zvládli a dnes to vyvrcholilo. Měli jsme trochu více štěstí než Karlovy Vary. Pro nás jedině dobře, ale celkově ta série byla těžká,“ doplnil Poulíček, který gólem a asistencí vedl tým za postupem.

„Jsem rád, že jsem se dokázal vzchopit. První zápas jsem hrál hrozně, takže mě těší, že jsem se zklidnil a přidal body. Se spoluhráči se mi hraje skvěle, jenom se snažím odvádět sto procent práce a vybojovávat jim puky, přidat také nějaké góly a asistence,“ uvedl pardubický odchovanec.

Dynamu se povedlo splnit cíl vybojovat postup ve třech duelech. „Je to pro nás plus, protože si budeme moci trochu vydechnout a budeme mít pár dní volno, abychom si odpočinuli a připravili se na další sérii,“ je přesvědčen Poulíček, jehož potěšil týmový výkon po nepovedeném závěru základní části: „Myslím si, že všechno zlé je pro něco dobré. Závěr sezóny nám nastavil zrcadlo a dostali jsme takovou pomyslnou facku, abychom si uvědomili, že musíme hrát jinak a odvádět jinou práci. To jsme nastolili v posledních zápasech.“

Všechna střetnutí s karlovarskou Energií byla prakticky o jedné brance. I tohle může hokejistům Dynama pomoci. „Přidá nám na sebevědomí, že jsme schopní zvládat těžké zápasy, jiné v play off ani nejsou. Není to o vysokých výhrách, ale o ubojovaných zápasech a ušmudlaných gólech. Jsem rád, že jsme byli schopní se vzchopit a vrátit se zpět k výkonům, které jsme předváděli v sezóně,“ těšilo Poulíčka, který měl prostor rychle zhodnotit kvality čtvrtfinálového soupeře: „Troufnu si říct, že České Budějovice mají útočnou sílu. Budeme si muset pohlídat jejich lídry, tahouny jejich týmu a hrát jako nyní. Obětavě a tlačit se do útoku.