28.01.2022
Redakce

Jsme rádi, že jsme se dokázali vrátit do zápasu a zvítězit, těší dvougólového Camaru

Dynamo si odvezlo z Plzně vybojovanou výhru 4:3 po prodloužení, o níž dvěma góly rozhodl kanadský fantom Anthony Camara. Osmadvacetileté křídlo se nejprve prosadilo na začátku druhé periody po pasu krajana Robertsona a po Kousalově nahrávce rozhodlo v prodloužení. Jak Camara zápas zhodnotil a co stihl během krátkého volna mezi dvěma zápasy?

Svěřenci Richarda Krále vyhráli v Plzni 4:3 po prodloužení a významnou zásluhu na tom má kanadský útočník Anthony Camara, který dal dvě branky, jednu dokonce vítěznou. „Plzeň je zvlášť na domácím ledě velmi silná. Hráli agresivním a týmovým pojetím. My jsme se jich snažili držet, ve třetí třetině jsme zápas otočili a v prodloužení nakonec vyhráli,“ začal hrdina středečního večera.

Osmadvacetiletý forvard započal na plzeňském ledě již třetí desítku extraligových branek v aktuální sezoně, mnohem víc si ale cenil dvoubodového zisku. „Jsme rádi, že mám dva body ze zápasu, ve kterém jsme prohrávali a týmovým pojetím jsme se dokázali vrátit zpět,“ reagoval skromně rodák z Toronta na dotaz týkající se jeho pocitů po vítězném střetnutí.

Pardubický tým dokázal už poněkolikáté v sezoně otočit nepříznivě se vyvíjející zápas, podle Camary není důvod těchto obratů nikterak složitý: „Zkrátka chceme vyhrávat. Když se nedaří, tak nezůstáváme dole a chceme ty zápasy otáčet, což se nám naštěstí daří.“ Dynamo má za sebou druhý zápas ve dvou dnech, ve středu si poradilo s olomouckou Morou 3:0. Modla pardubických fanoušků ale dnes únavu rozhodně nepociťovala: „Přišel jsem z ligy, kde jsme hráli klidně i tři zápasy za sebou, takže dva pro mě nebyl žádný problém. Navíc jsme měli a i budeme mít hodně volných dní.“ A co stihl nejlepší střelec červenobílého týmu mezi zápasy, jejichž začátek dělilo jen něco málo přes 24 hodin? „Odpočinul jsem si a najedl jsem se, abych byl připravený na dnešek.“