31.07.2023
Redakce

Jsme rádi, že jsme konečně na ledě, říká Patrik Poulíček

Hokejisté Dynama Pardubice zahájili v pondělí 31. července přípravu na ledě. Hráči „A“ týmu absolvovali v dopoledních hodinách první tréninkovou jednotku ve velké hale. „Jsme rádi, že jsme konečně na ledě, že jsme dostali puk a můžeme dělat to, co nás nejvíc baví,“ říká po návratu mezi mantinely kapitán Patrik Poulíček.

Máte za sebou první trénink na ledě. Jaký je návrat na ledovou plochu?

Super, těšil jsem se. Je to zase něco jiného oproti tréninkům v létě a tomu drilu, který jsme zažili v červnu a v červenci. Jsme rádi, že jsme konečně na ledě, že jsme dostali puk a můžeme dělat to, co nás nejvíc baví.

Léto je často obdobím obměny výstroje, jak to máš s vybavením ty a jak ses na ledě cítil?

Já mám většinu věcí starých, už pár let to neměním. Je pro mě asi snazší přechod z klasické volnější obuvi do bruslí, protože je mám trochu projeté a rozhýbané. Ta brusle tolik netlačí, je vyformovaná od té nohy, takže je to pro mě snazší. Já se snažím ty věci tolik neměnit a pokud drží, tak hraju v té stejné výstroji. Je to pro mě lepší, protože ty věci jsou přece jen rozhýbanější, nejsou tak pevné z té výroby. Jinak si člověk musí zase zvyknout na ten pohyb. Je to něco jiného oproti běhu nebo nějaké činnosti v létě. Chvilku trvá, než si to tělo zvykne a člověk zkoordinuje pohyb.

Byl první trénink částečně seznamovací nebo jste se rovnou vrhli například do kondičních cvičení?

Já si myslím, že každá věc, kterou teď absolvujeme na ledě, bude kondiční. Tělo není tolik zvyklé na ten pohyb, ale na nic jsme nečekali a pustili jsme se do toho zhurta. Musíme potrénovat kondici na ledě a herní kondici, která nás bude čekat v následujících měsících.

Dozvěděli jste se následující tréninkový plán nebo půjdete trénink od tréninku?

Nějaký krátký mítink dnes ráno proběhl, abychom byli seznámeni s následujícím harmonogramem a s nějakým tréninkovým objemem, který nás čeká, takže o tom máme povědomí. Bylo nám řečeno, co nás v následujících týdnech čeká, abychom se na to připravili a byli koncentrovaní, přistupovali k tréninku naplno a nikomu se nic nestalo.

Po konci letní přípravy jste měli nějakou pauzu. Předpokládám, že jste ale aspoň částečně v pohybu zůstali.

Spíše než pauza fyzická bych řekl, že je to pauza mentální. Aby si člověk odpočinul a strávil nějaký čas s rodinou, vypadl z tohoto prostředí zimního stadionu, trochu si vyčistil hlavu a zase přišel na jiné myšlenky. Člověk se musí hýbat celé to volno, ale myslím si, že všichni jsme sportovci a jsme zvyklí na nějakou aktivní činnost, takže ať už je to nějaký sport nebo běh, tak nám nějaká aktivita zaplňuje čas i ve dnech volna. Dostali jsme i nějaký individuální plán na závěr toho volného období, abychom přišli připraveni a nemuseli se první týden rozhýbávat. Jsme odpočatí, ale byl to aktivní odpočinek.

S nástupem na led se blíží také první zápasy. Jak se těšíš na ten sezónní kolotoč? Letos nás toho čeká opravdu hodně.

Těším se na to moc. Těším se na Ligu mistrů, která nám zpestří celou sezonu, kdy se budeme moct srovnávat s některými evropskými celky. Je to zase něco jiného, bude to mít jiný náboj, takže super. Celkově ten program sezony je nabitý, čeká nás v létě Dolomiten Cup, v prosinci Spengler Cup, který bude skvělý. Hodně jsme o tom slyšeli a jsme plní očekávání.