19.09.2022
Jakub Cimburek

Jsem rád, že si s klukama můžu zahrát, říká Daniel Rákos

Do Pardubic přišel před začátkem sezony zejména jako zkušená posila do nově vzniklého B týmu působícího v Chance lize. Přesto oblékl hned v prvních dvou kolech extraligy dres "áčka", a byl tak u výher nad Kladnem a Třincem. „Vůbec to nebyly lehké zápasy, jsme za body rádi,“ říkal po prvním domácím zápase v sezoně Daniel Rákos.

Daniel Rákos se do Dynama vrátil po deseti letech, které strávil v jiných extraligových klubech. Do Pardubic přišel jako zkušený hráč, který má být jako kapitán nově vzniklé rezervy oporou mladých hráčů. Počítalo se také s tím, že v případě potřeby nastoupí i za "A" tým. A právě k tomu došlo hned v prvních dvou extraligových kolech proti Kladnu a Třinci.

„Já jsem moc rád, že ta šance přišla a můžu si tady s klukama zahrát. Že i takhle malou troškou jsem mohl přispět k tomu, že sezona se rozjela dobře,“ říkal pardubický odchovanec po domácím zápase s Třincem.

Takhle rychlý návrat do „A“ týmu držitel pardubických titulů z let 2010 2012 zřejmě neočekával.

„Jsem tu, aby tým v Chrudimi měl také nějaké zkušené kluky a abychom se snažili těm mladým pomáhat. To, že jsem nastoupil tady, bylo spíše kvůli zraněním,“ vysvětluje zkušený útočník.

V prvních dvou kolech přispěl k výhrám v prodloužení nad Kladnem a Třincem. Po více než deseti letech se vrátil na pardubický led jako hráč domácího týmu.

„Byla to paráda, atmosféra byla skvělá. Byl to těžký zápas, Třinec je silný soupeř. Ani jeden zápas nebyl lehký, jsme za body rádi,“ přiznal útočník, který nastoupil s číslem 28 na zádech.

V obou zápasech muselo Dynamo dohánět manko v posledních minutách, nakonec ale pokaždé odešlo ze zápasu jako vítěz.

„Určitě jsme spokojení, ale samozřejmě chceme vždycky vyhrát za tři body. Jsou z toho dva a jsme za ně rádi. Oba zápasy jsme otáčeli v koncovce, o to je to cennější,“ dodává Daniel Rákos.