17.03.2019
Jan Hrabal

Jordann Perret: Už kvůli fanouškům jsme to chtěli dotáhnout

PARDUBICE — Jeho i celou kabinu svíralo naštvání po nedělním nepodařeném utkání s Piráty. Pardubice prohrály s Chomutovem 4:7 a mají jisté 14. místo po skončení nadstavby. „Ve druhé třetině bylo špatně úplně všechno,“ krčil rameny útočník Jordann Perret, který se jako jediný spolu s tříbodovým Janem Klozem (2+1) udržel v plusu v hodnocení účasti na ledě.

Letošní statistiky Jordanna Perreta
Soutěž Utkání Branky Nahrávky Body +/− Tr. min.
Základní část 40 5 6 11 +1 4
Play out 3 1 1 2 +1 0

Východočeši prohrávali hned po devatenácti sekundách. „Nepovedl se nám start do utkání, obdrželi jsme branku hned v našem prvním střídání. Poté jsme ale rychle na tuto situaci dokázali zareagovat a vrátili jsme se hned do zápasu, když Honza Kloz srovnal na 1:1,“ řekl nejrychlejší útočník letošní extraligové sezony.

O druhé třetině se mu hovořilo pochopitelně těžce… „Těžko se mi hledají slova. Přestali jsme úplně hrát… Dá se říci, že ta první byla ještě docela v pořádku, drželi jsme nerozhodný stav jako v pátek, byli jsme na střely aktivnější. Pak ale přišlo něco špatného,“ nechal se slyšet Jordann Perret.

„Po první brance Chomutova všechny naše hlavy zamířily dolů a jak Piráti navyšovali skóre, nemohli jsme se z toho dostat. Byla to těžká pasáž,“ pokračoval čtyřiadvacetiletý francouzský reprezentant.

Po čtyřiceti minutách svítilo na kostce nad ledem obludných 1:6. „Ve druhé přestávce bylo v naší kabině výrazně hlučno, není se čemu divit. Přišlo mi, že jsme ve třetí třetině měli energii a jak jsme snižovali náskok soupeře, tak rostlo naše sebevědomí, že bychom to přece jen mohli dorovnat,“ řekl Jordann Perret.

49:54, 50:50 a 51:35. V tomto časovém sledu vstřelili červenobílí tři branky a najednou to bylo 4:6.  „Zbývalo ještě poměrně dostatek času, že by se to mohlo povést, byli jsme psychicky ve výhodě a vytrvale útočili. Je škoda, že se nám to nepodařilo. Sedmý gól hostí již vyplynul ze situace, že jsme hráli totálně vabank dopředu. Celkový výsledek je ale špatný, prohrávat 4:7, navíc doma, bychom opravdu neměli,“ poznamenal.

ČSOB Pojišťovna ARENA přivítala třítisícovou návštěvu, její ale nezanedbatelná část ji opustila po dvou třetinách hry. „Naprosto chápu, že někteří fanoušci odešli, že byli naštvaní. Všem, kteří přišli, bych rád poděkoval, zvláště těm, co nás podporovali i ve třetí třetinu. Už kvůli nim jsme to chtěli dotáhnout! I v play out děkujeme za jejich podporu a že jsou naším pomyslným sedmým hráčem na ledě,“ prohlásil rodák z Autrans.

Druhou polovinu skupiny o jedenácté až čtrnácté místo otevře úterní duel Dynama právě na ledě nedělního přemožitele. „Tento zápas vnímám jako odvetu a budeme ji chtít vyhrát. Musíme hrát celých šedesát minut naplno a za plné pozornosti. Je pravděpodobné, že Piráti budou naším soupeřem v baráži, tak bychom rádi je porazili a trošku si spravili pošramocené sebevědomí ze vzájemných utkání,“ doplnil Jordann Perret.