14.10.2022
Redakce

Jedeme si pro tři body, velí před derby s Hradcem kapitán juniorů Chabada

Pardubická juniorka se po 12 odehraných zápasech krčí ve čtrnáctičlenné tabulce na 11. pozici. Mladým nadějím Dynama uteklo několik utkání nejtěsnějším rozdílem, přestože v posledních duelech byly Pardubice lepší. Jedním z těch, kteří věří ve zlepšení výsledků, je kapitán týmu Ondřej Chabada. 19letý bek se pro klubový web rozhovořil o nadcházejícím derby s Mountfieldem HK.

Jaká panuje s aktuálními výsledky spokojenost?
Já rozhodně s výsledky týmu spokojený nejsem. Myslím, že máme tým dost kvalitní na to, abychom se drželi na předních příčkách tabulky. Poslední dva zápasy jsme byli lepší než Liberec i Mladá Boleslav. To jsme ale byli s většinou týmů, se kterými jsme prohráli. Je nám k ničemu, že soupeře přehráváme, když z toho nejsou výsledky. Pořád se bavíme o tom, že nás trápí zakončení a drobné chyby v obranném pásmu, které dokáže soupeř potrestat. Oproti začátku soutěže už to ale vypadá mnohem lépe, takže věřím, že teď už nás čekají jenom dobré zápasy.

Nyní vás čeká derby, Hradec Králové je na posledním místě. Může to hrát nějakou roli?
To není důležité. Derby je derby, a to chcete vždycky vyhrát. Je jedno, jestli jsou první nebo poslední. Budeme na to skvěle připravení a jedeme tam vyhrát.

Jako odchovanec Dynama jste zažil spoustu derby. Jak velkým rivalem pro vás Mountfield je?
Osobně se na zápasy s Hradcem vždycky těším asi nejvíce. Jsou to ty nejlepší zápasy, mají největší náboj. Věřím, že to tak v týmu mají všichni.

Jak moc případná porážka bolí?
Je to tak, že prohra v derby bývá nejhorší. Nad tím teď ale nepřemýšlím, jdeme si tam pro vítězství.

Vnímáš ten určitý náboj derby už odmala?
Myslím, že jsem to tak vnímal už jako malý kluk. Tady je ta rivalita už taková zarytá a nějak se to pro mě nemění. Možná se teď na ty zápasy akorát více těším.

S hráči soupeře se i díky vzdálenosti znáte. Jak to ovlivňuje utkání?
Se spoustou kluků z Hradce Králové se znám osobně a jsou moc fajn. I když jsou zápasy často vyostřené, tak to po zápase jde stranou. Je to v uvozovkách pořád jenom hra.

Nějaké hecování již proběhlo?
Já mám často takové hecovací proslovy a řeči pro kluky. To bývá většinou v kabině nebo po rozcvičce. Dělá to pak dobrou atmosféru v kabině.

A se soupeřem?
To zatím neproběhlo, to přijde asi až někdy před zápasem. (úsměv)

Jaké jsou momentálně vaše týmové cíle?
Nejprve se dostat do vyšších příček v tabulce a pak samozřejmě hrát v play off, to je nejdůležitější. Osobně chci být co nejužitečnější pro tým tím, že budu hodně bodově produktivní a hrát co nejlépe umím. Samozřejmě bych si chtěl zahrát i nějaké zápasy za pardubické béčko.