23.03.2022
Redakce

Jedeme domů s prázdnou, pořád ale můžeme vyhrát 4:2, říká Robert Kousal

Ještě minutu před koncem utkání to vypadalo, že si Dynamo poveze z jihu Čech výhru ve druhém čtvrtfinálovém zápase a vyrovnaný stav série. Motor ale v posledních sekundách zápasu zvládl nejdříve vyrovnat a poté zvrátit vedení na svoji stranu. „Šancí jsme měli dost na to, abychom dneska vyhráli. Neskládáme ale zbraně, doma chceme dvakrát vyhrát a zvrátit sérii," říká smolař zápasu Robert Kousal.

Dobrý vstup do zápasu, vedoucí gól a následné vedení téměř celý zápas. Druhé čtvrtfinále se pro Dynamo vyvíjelo dobře, v poslední minutě však přišla studená sprcha. V čase 59:19 nejprve vyrovnal Martin Hanzl a deset vteřin před koncem přisoudil Motoru druhou výhru v sérii šťastným gólem o záda Dominika Frodla veterán Lukáš Pech. „Jejich druhý gól padl při hře 6 na 5. Odrazilo se jim to tam od ramene přímo na hokejku, to je prostě smůla. Potom ten třetí gól se zase odrazil od zad. Strašný pech dneska," popsal rozhodující situace Kousal.

Příčinu prohry v zápase, ve kterém bylo Dynamo jasně lepší a svého soupeře přehrávalo, Kousal přesně popsat nedokáže: „Je možné, že to byla ztráta koncentrace. Já jsem viděl až ten konec, takže nemůžu úplně soudit. Stávat by se to ale nemělo."

Právě Kousal byl smolařem zápasu. Hned čtyřikrát v utkání zachránila Dominika Hrachovinu tyč, z toho dvakrát právě z hokejky Roberta Kousala. „To je prostě smůla. Šancí jsme měli dost na to, abychom dneska vyhráli. Myslím, že jsme si to zasloužili. Jedeme domů s prázdnou, pořád ale můžeme vyhrát 4:2," burcuje Kousal.

Dynamo tak odjíždí z Českých Budějovic bez bodu a se ztrátou dvou zápasů. „Samozřejmě je lepší odjíždět za stavu 1:1. Neskládáme ale zbraně, doma chceme dvakrát vyhrát a zvrátit tu sérii," říká Kousal. Možnost položit základní kámen k obratu v sérii budou mít Východočeši v pátek 25.3. a v sobotu 26.3., kdy se série přesune do Pardubic.