03.07.2023
Redakce

Je vidět, že nám příprava něco dává, říká Ondřej Rohlík

Tréninkové dávky trenérského štábu Václava Varadi polyká také Ondřej Rohlík. Dvaadvacetiletý útočník naskočil vinou zranění v loňské sezóně pouze do pětadvaceti zápasů, které rozložil mezi A tým i B tým. Nyní se pardubický talent cítí opět fit a plně připravený na nadcházející sezónu. „Věřím, že jsem teď silnější," říká během závěrečného soustředění.

Hráči pardubického A týmu v tomto týdnu zahájili druhé soustředění, které zakončí letošní letní přípravu na sezónu 2023/2024. „Letošní příprava se mi líbí. Je těžká, je ale vidět, že nám to něco dává," popisuje Ondřej Rohlík.

Pro dvaadvacetiletého odchovance jde už o čtvrtou přípravu v prvním týmu Dynama. „Každá příprava má něco do sebe. Letos hodně věcí opakujeme, za mě je to dobrá příprava a na sezónu se cítím připravený."

V rámci běžeckých testů byl navíc jedním z nejlepších. „Běhání mi vždycky šlo. Nijak mi to nevadí. Mám asi nějaký dobrý styl běhu," usmívá se Rohlík, který společně s týmem absolvoval během přípravy také Olympijského běhu, tedy největší běžecké akce v Česku, které se po celé republice zúčastnilo více než 70 tisíc běžců.

Během nové sezóny bude chtít talentovaný útočník navázat na konec ročníku 2021/2022, kde patřil ve vyřazovacích bojích k jednomu z největších překvapení v kádru Dynama. Loňskou sezónu mu totiž výrazně zkrátilo zranění. Stihl tak naskočit pouze do deseti extraligových zápasů, ve kterých zapsal jednu asistenci. Dalších patnáct utkání a šest kanadských bodů přidal v dresu B týmu.

„Snad to letos bude ten výborný rok, kdy se mně i týmu sezóna povede. Loni mi tělo nedovolilo pokračovat, musel jsem podstoupit operační zákrok. Teď už je vše v pohodě a soustředím se na další sezónu. Věřím, že jsem teď silnější," říká odhodlaně Ondřej Rohlík.