28.10.2023
Redakce

Je potřeba se od tohoto výkonu odrazit, říká po vítězství nad Přerovem junior Adam Fiala

Pardubičtí junioři v sobotu odpoledne přerušili sérii tří proher v řadě. V malé hale enteria areny hostili poslední celek extraligové tabulky východní skupiny z Přerova a zvítězili 4:1. Na výsledku se gólově podílel i útočník Adam Fiala.

Dynamu se vydařila úvodní třetina zápasu, důležitá byla pasáž v rozmezí jedné minuty po její polovině. O průběžný stav 2:0 se svými brankami zasloužili kapitán Daniel Burda a Adam Paleček. Na začátku druhé periody přesilovku využil a snižující gól moravského týmu vstřelil Rauls Ozollapa.

Utkání celkově, prostřední třetina však především, se neslo ve znamení mnoha vyloučení. To dvojnásobné přerovské potrestal ve 30. minutě právě Adam Fiala, jenž stál na konci pohledné souhry Východočechů napříč útočným pásmem. „Je dobře, že jsme využili přesilovku pět na tři. Spoluhráč Helikar mi výborně přihrál a já už jsem zakončoval do prázdné brány,“ popisuje úspěšnou akci střelec.

Sami domácí se v průběhu klání ocitli v oslabení několikrát, rozhodčí například ve 38. minutě vyloučili zmiňovaného Helikara za nepříliš obvyklé porušení pravidel. Podle názoru sudích vyhrál vhazování rukou, po tomto verdiktu dala pardubická strana poměrně hlasitě najevo své emoce. Oba soupeři se nevyvarovali řady faulů. „Vyloučení na naší straně bylo bohužel hodně, poslední dobou se nám to stává často. Musíme se z toho poučit, protože v zápasech nesmíme tolikrát faulovat,“ ví Fiala.

Juniorský tým Dynama si nicméně tři body vzít nenechal, vítězství v 52. minutě potvrdil svojí trefou Tomáš Jaša. Na světelné tabuli tedy na konci svítilo skóre 4:1, na počet vyloučení to mimochodem bylo 7:5.

„Podle mě jsme hráli dobře. Bylo tam sice pár chyb, ale vybojovali jsme výsledek, jaký jsme chtěli,“ ohlíží se za utkáním osmnáctiletý Fiala. Se čtrnácti body třetí nejproduktivnější hráč mužstva trenéra Davida Havíře zároveň dodává: „Je potřeba se od tohoto výkonu odrazit. Musíme pokračovat v dobré hře, být důrazní a hlavně hrát kvalitně odzadu.“