30.09.2019
Redakce

Jaromír Kverka: Nedaří se nám proměňovat šance, o víkendu to musíme zlomit

PARDUBICE – Hokejisté Dynama v pátek neuspěli na ledě Olomouce. V neděli sice stahovali náskok Vítkovic, nakonec ale prohráli 2:3. Sportovní manažer Jaromír Kverka musí kromě uplynulých utkání řešit i několik zranění v týmu.

Start se Dynamu úplně nepovedl. Jak hodnotíte uplynulých šest kol?

Je jasné, že jsem si představoval trochu jiný start. Myslel jsem si, že budeme mít více bodů. První dvě kola se nám hrubě nepovedla, ty další čtyři už byly lepší. Utkání v Litvínově jsme vyhráli a následné zápasy nebyly tak špatné. Bohužel vyrovnaná utkání nejsme schopni překlopit na svoji stranu.

Co nám chybí?

Evidentně nám chybí góly, zatím jsme dali pouze dvakrát dvě branky. Šance máme, ale nedaří se nám je proměňovat. Je očividné, že v uplynulých zápasech jsme ztroskotali na produktivitě.

V začátku jsme také měli smůlu, že se nám zranilo několik hráčů...

To tedy ano. Zranil se nám Radoslav Tybor, který nebyl úplně fit i kvůli zranění v přípravném zápase proti Berlínu. Denis Kindl, který stále nemůže hrát. Vlastně hráči, kteří by ty góly měli dávat. Tomáš Rolinek ještě také nemohl nastoupit do utkání.

Jak hodně ta zranění zasáhla tým?

Pochopitelně nás to velmi zasáhlo, protože jsme se připravovali na náš systém hry a vypadli nám z toho klíčoví hráči. Muselo se proto několikrát hýbat se sestavou. Další hráči, kteří tu zodpovědnost měli vzít na sebe, to neudělali.

Plánují se ještě nějaké změny?

Zatím jsme povolali naše mladé hráče Michala Machače a Ondřeje Matýse. Sleduji jejich výkony a oba dva hrají za Kadaň velmi dobře a teď nám přijeli pomoci do čtvrtého útoku v neděli proti Vítkovicím. Je možné, že by se v nejbližších dnech vrátil Denis Kusý, který v tuto chvíli hraje za Třebíč. Jsme s ním v kontaktu.

Co očekáváme od utkání příští víkend?

Čeká nás nejprve utkání ve Zlíně a pak doma Kladno. Musí přijít obrat a s ním i vítězství. V případě, že bychom o víkendu neuspěli, budeme vzniklou situaci okamžitě řešit.

(foto: Barbora Reichová / Sport)