17.08.2019
Jan Hrabal

Jakub Štěpánek: Ocenění potěší, ale radši bych vyhrál pohár

PARDUBICE — V pátek skončil druhý ročník Memoriálu Zbyňka Kusého, jeho nejlepším brankářem byl vyhlášen Jakub Štěpánek, který tak pravou nohou vstoupil do znovuobnoveného pardubického angažmá. Přes výborný výkon i ve finále ale nedokázal zabránit prohře Dynama s Košicemi, které si tak na východ Slovenska odvezly pohár za celkové vítězství na turnaji.

Pardubice prohrály finálové utkání s Košicemi 3:5, když poslední dva góly obdržely při vlastní power play. Po většinu zápasu Východočeši dotahovali náskok soupeře. „Soupeř využil dvě přesilovky ve druhé třetině, to se nám pak těžce dotahovalo,“ poznamenal brankář Jakub Štěpánek.

„Dvě třetiny to z naší strany bylo takové mrtvé. Nevím, zda se přece jen neprojevila únava, neboť kvůli turnaji jsme nijak neměli upravené tréninkové dávky, takže jsme jeli na plné pecky. Otázkou je, zda nám na konci týdne síly přece jen trochu nechyběly. Na druhou stranu vezměme v potaz, že Košice hrály třetí zápas ve třech dnech, tím se to mohlo srovnat,“ ohlédl se za průběhem utkání.

„První gól padl z tečované střely, ani jsem neviděl, kudy proletěla do brány… Pokud bych měl štěstí a trefilo by mě to, tak by se s tím dalo asi něco udělat. Pak tam přišly ty dvě střely od Marcela Haščáka… Věděli jsme moc dobře, že má dobrou střelu, trefil to však pěkně. Ano, vše se dá chytit, ale tyhle byly opravdu kvalitní a bohužel jsem na ně nedosáhl,“ pokračoval nejlepší brankář turnaje.

„Jsem za takovou cenu rád. Chytám první zápasy v novém působišti, cítil jsem se v obou duelech celkem dobře. Na druhou stranu jsem spíše chtěl vyhrát ten velký pohár pro celý tým,“ nechal se slyšet.

Jakub Štěpánek vloni chytal na Memoriálu Zbyňka Kusého v dresu bratislavského Slovanu, nyní nastupoval za pořádající tým. „Věděl jsem, jak vše funguje a vypadá. Letos jsme hráli trošku jiným systémem ve skupinách. Přijely kvalitní týmy z různých soutěží, bylo to takové pestré, ne tak monotónní jako v extralize po celý rok. Je fajn, že jsme se mohli potkat s jinými týmy i z jiných lig. Co se týká organizace, tak nevznikl žádný problém, vše proběhlo v naprostém pořádku,“ chválil.

Dynamo sehrálo tři utkání ve čtyřech dnech. „Pro nás starší to byly první přípravné zápasy, tento týden byl takový testovací. Zatím trénujeme na objem, ještě jsme se nepustili do velkých taktických věcí, takže to bylo někdy i takové surové, myslím tím hry v přesilovkách a v oslabeních. Věřím, že od příštího týdne na tom zapracujeme, abychom byli do extraligy připraveni,“ konstatoval pardubický gólman.

Hokejisté A týmu Pardubic dostali od trenérů volno pro sobotu a neděli, sraz mají v pondělí ráno. „Za týden člověk cítí v jeho závěru únavu. Dostali jsme na víkend volno, přijela mi rodina, čeká mě tedy stěhování, tedy další šichta,“ usmál se závěrem Jakub Štěpánek.