včera
Redakce

Jak si vede Peter Čerešňák v kvalifikaci na ZOH 2026?

Peter Čerešňák vstoupil se slovenským národním týmem do kvalifikace na Zimní olympijské hry 2026 úspěšně, když v prvních dvou utkáních sehrál důležitou roli v porážce Rakouska a Maďarska. Nyní čeká obránce Dynama finální test v podobě Kazachstánu v přímém boji o první místo ve skupině D, a tedy o účast na ZOH.

Slovensko otevřelo kvalifikaci ve čtvrtek 29. srpna těsným vítězstvím nad Rakouskem 2:1. Nejvíce akce zažili diváci ve druhé třetině, kdy jednak padly všechny tři branky, ale také bylo k vidění pět vyloučení.

O den později na tvrdě vybojovanou výhru Slováci navázali skalpem Maďarska, které se sice dostalo už ve 4. minutě do vedení, ale za necelých 60 vteřin o něj přišlo a od té chvíle ho v zápase už ani jednou nezískalo. Slovenská reprezentace nakonec své sousedy roznesla 7:3.

Peter Čerešňák nastoupil v obou případech v první formaci, v níž tvořil obranné duo s jednatřicetiletým Martinem Gernátem z Jaroslavle. Kvalifikaci uzavře s týmem v neděli 1. září, kdy narazí na druhý Kazachstán, který má na svém kontě stejně jako Slovensko 6 bodů. Vítěz tohoto klání si tak definitivně zajistí účast na ZOH v Miláně a Cortině d'Ampezzo.