20.01.2023
Redakce

Informace před derby s Hradcem Králové

Dynamo čeká třetí východočeské derby aktuální sezóny. Do Pardubic zavítají hokejisté Hradce Králové. Souboj 39. kola Tipsport extraligy začíná v 18:00. Bližší informace o vyprodaném utkání, speciálních opatřeních, možnosti parkování, doprovodném programu i další podrobnosti najdete ve článku níže.

Vstupenky
Utkání je vyprodané, vstupenky již nelze zakoupit.

Doprava
Na základě aktuálních prodejů vstupenek je už nyní jisté, že se v Pardubicích dočkáme maximální možné návštěvy. V souvislosti s tím vyzýváme fanoušky, aby na hokej vyrazili s předstihem. Vyhnete se tak možné dopravní špičce. Včasným příchodem navíc nikomu z návštěvníků nenarušíte jeho sportovní zážitek.

Speciální opatření
Policií České republiky bylo utkání Dynama s Mountfieldem HK označeno jako rizikové. Klub se chce vyhnout případným komplikacím, které by mohly narušit poklidný průběh utkání. Při zápase tak budou probíhat bezpečnostní kontroly. Dále bude platit zákaz vnášení nápojů do hlediště. Pro sektor určený hostujícím fanouškům bude zřízen samostatný stánek s občerstvením. Je nutné dodržovat návštěvní řád enteria areny (naleznete ZDE).

Do haly ja zakázáno vnášet jakékoli zbraně, pyrotechniku apod. Používání pyrotechniky ve městě zakazuje městská vyhláška.

Hokejový klub Dynamo Pardubice upozorňuje, že na jižní tribunu (sektory 101, 115 a 216), která je určena pouze pro domácí fanoušky, nebudou z bezpečnostních důvodů vpuštěni příznivci hostujícího týmu. Objeví-li se ve výše uvedených sektorech fanoušek s klubovými symboly Mountfieldu HK, bude pořadatelskou službou vyveden z prostorů enteria areny bez možnosti návratu. Všechny další sektory kromě sektorů 101, 115, 201 a 216 jsou určeny k sezení. Vstupenka opravňuje návštěvníka sledovat dění v enteria areně pouze ze sektoru, který je na vstupence vyznačen.

Pro fanoušky hostujícího týmu bude zřízen separátní vstup.

Místa pro vozíčkáře jsou již obsazena.

Parkování
Jednou z nejproblematičtějších záležitostí domácích utkání v probíhající sezóně zůstává parkování. Hokejový klub Dynamo Pardubice přišel kvůli přestavbě fotbalového stadionu o možnost využití celé řady parkovacích míst. Na situaci se reagovalo pronajmutím parkovací plochy po bývalých jatkách (Parking C). Těch je ale dostupných pouze 100, a to za cenu 100 Kč.

Doporučujeme tedy prostudovat web statutárního města Pardubice, kde informace o parkování v centru najdete ZDE. V blízkosti enteria arény je také obchodní centrum Atrium Palác Pardubice, které nabízí kryté parkoviště. Více informací ZDE.

Vstup
Brány stadionu se standardně otevřou hodinu před úvodním vhazováním.

Speciální akce
Online ZDE nebo na pokladnách enteria areny bude možné zakoupit vstupenky na speciální utkání s Plzní, během nějž 26. ledna slavnostně vyvěsíme dres Petra Sýkory s číslem 37 pod strop haly. V prodeji budou také vstupenky na Galavečer, kterým vyvrcholí oslavy 100 let pardubického hokeje. Klub během něj ocení titulové týmy, speciální výkony bývalých i současných hráčů Dynama a zvolen bude také nejlepší hráč prvního století v historii klubu. Cena vstupenky je symbolických 100 korun. Lístky na Galavečer je také možné zakoupit online ZDE.

Merch Dynamo 100
I tentokrát bude ve fanshopu v enteria areně dostupný klubový merchandising s motivy jubilejní sté sezony. Chybět nebude ani celá řada doplňkových předmětů s motivy Dynama.

Dynamo Magazín
Ve fanshopu enteria areny budete moci i tentokrát zakoupit páté vydání Magazínu Dynamo. Co se v něm dočtete?

  • Peter Čerešňák vypráví o svých dosavadních ziscích bronzových medailí
  • Na svůj život s Dynamem vzpomíná kronikář Milan Černický
  • Dozvíte se také více o životní cestě Tomáše Zohorny
  • Rozhovor s Tomášem Dvořákem o jeho hokejové cestě
  • Trenérská trojice Radim Rulík, Richard Král a Marek Zadina vypráví, jak se trénuje Dynamo

Cena jednoho výtisku je 98 korun.

Přestávkový program
Dynamo chce v průběhu titulové sezony ocenit významné hráče klubu. Během první přestávky pátečního utkání s Hradcem Králové si připomeneme legendárního obránce Pavla Dvořáka, jenž odehrál za tehdejší Teslu přes 500 utkání a získal titul v sezóně 1972/73.

Během první přestávky proběhne také tradiční soutěž s dlouholetým partnerem klubu - Tatra Mléko. O jejích pravidlech i průběhu bude fanoušky instruovat speaker Dynama Jirka Vondra.