09.06.2023
Redakce

Hráči Dynama se zúčastní T-mobile Olympijského běhu

Hokejisté pardubického „A“ týmu se ve středu 21. června zúčastní T-mobile Olympijského běhu. Největší běžecká akce v Česku, které se po celé republice zúčastní více než 70 tisíc běžců, nabídne v Pardubicích trasu na 3,2 kilometru. Registrace je pro všechny zájemce otevřena do neděle 11. června.

Olympijský běh se již několik let pravidelně koná jako připomínka mezinárodního Olympijského dne, tedy výročí založení Mezinárodního olympijského výboru. Akce, které se zúčastní přes 70 tisíc běžců napříč republikou, zároveň oslavuje radost z pohybu a sportu obecně. Závodu se mohou zúčastnit všichni zájemci všech věkových skupin.

Hráči Dynama se akce zúčastní z iniciativy hlavního trenéra Václava Varadi.

„Už dříve jsem s Českým olympijským výborem spolupracoval a účastnil se například Olympiády dětí a mládeže. Olympijský běh oslavuje olympijskou myšlenku a sport obecně, proto se s týmem akce zúčastníme. Pro nás to bude zpestření letní přípravy a zároveň tím budeme šířit pohyb a sport jako takový, mezi další lidi,“ řekl Václav Varaďa k účasti hráčů „A“ týmu na T-Mobile Olympijském běhu.

Trasa závodu v Pardubicích dlouhá 3,2 kilometru povede lesoparkem Studánka, start bude z ulice Spojilská. T-mobile Olympijský běh odstartuje za účasti hráčů Dynama ve středu 21. června v 18:00, pokyn běžcům dá Český rozhlas, který tak zahájí všechny závody napříč Českem naráz.

Registrovat se na T-mobile Olympijský běh v Pardubicích a mít tak možnost potkat hráče Dynama třeba přímo na trati, mají všichni zájemci do neděle 11. června online prostřednictvím oficiálních stránek závodu.