15.12.2022
Klub

HC Dynamo Pardubice se vymezuje vůči nelegálním prodejcům klubových předmětů

HC Dynamo Pardubice monitoruje v posledních týdnech nelegální nabídky prodejců suvenýrů s motivy klubu Tipsport extraligy ledního hokeje. Vůči podobným způsobům, které porušují právo duševního vlastnictví se klub zásadně vymezuje. Držitelem ochranné známky, která umožňuje prodej klubového merchandisingu není nikdo jiný, než HC Dynamo Pardubice a partnerská společnost Unity, jež je držitelem licence pro výrobu a prodej, který realizuje výhradně ve fanshopech v enteria areně a obchodním centru Grand a také skrze eshop organizace Dynamo.

„V nedávné době jsme na trhu s fanouškovskými předměty zaregistrovali nejmenovanou společnost se sídlem mimo Českou republiku, která nabízí nelegálním způsobem merchandising Dynama i jiných klubů nejvyšší hokejové soutěže. Ihned jsme tak kontaktovali naši advokátní kancelář a učinili potřebné právní kroky. Držitelem ochranné známky, která umožňuje prodej předmětů se symboly Dynama je pouze HC Dynamo Pardubice a partnerská společnost Unity. Té poskytujeme licenci pro výrobu a prodej. Žádáme tedy všechny fanoušky, aby snahy o nákup klubového zboží realizovali pouze přes náš eshop a fanshopy v enteria areně a OC Grand. Jedině tam dostanete certifikované zboží kryté ochrannou známkou a stoprocentní jistotu, že nepřijdete o své peníze,“ komentuje situaci ředitel společnosti Mgr. Ivan Čonka.

Dynamo nyní intenzivně spolupracuje s majitelem extraligových práv, společností BPA sport marketing na zablokování všech podvodných serverů. Proti nim také podává trestní oznámení.