04.09.2023
Redakce

Generálka na ligu. Béčko v Prostějově odehraje poslední přípravný zápas

Hokejisté pardubického B-týmu finišují přípravu na nový prvoligový ročník. V pondělí 4. září je čeká generálka před ostrým startem sezony, od 18:00 se představí na ledě Prostějova. Shodou okolností sehrají o devět dní později na stejném ledě první kolo Chance ligy.

Dynamo B čeká poslední týden přípravy na novou sezonu, už ve středu 13. září se naplno rozběhne Chance liga. Poslední přípravný zápas sehrají svěřenci Richarda Krále v Prostějově, kde se představí v pondělí 4. září od 18:00.

Béčko se v přípravě prezentuje v dobrém světle. Kromě úvodní prohry s extraligovým áčkem dokázali hráči rezervy všechny ostatní přípravné zápasy vyhrát, ovládli také domácí Letní hokejové hry 2023. Naposledy na domácím ledě v Chrudimi porazili Letňany 4:2.

Prostějovu, který v létě prošel velkou obměnou kádru, se v přípravě na sezonu také daří. Jestřábi dosud sehráli 6 přípravných zápasů a zaváhali pouze jednou, když nestačili na polskou Osvětim. Mezi 5 soupeři, které Prostějov porazil, bylo také polské Jastrzebie GKS (se kterým se na Letních hokejových hrách utkalo i Dynamo B) nebo účastník slovenské extraligy Bánská Bystrica.

Generálku před startem ligy sehraje Dynamo B v Prostějově, tedy na stejném místě, kde o devět dní později zahájí druhou sezonu v Chance lize.