14.02.2023
Redakce

Extraliga pokračuje! Dynamo zajíždí na led Českých Budějovic

Reprezentační přestávka je u konce a naplno se tak opět může rozjet Tipsport extraliga! Dynamo se po pauze představí na ledě Českých Budějovic. Přidá po pauze čtvrtou výhru nad Motorem v letošní sezóně a navýší náskok na prvním místě tabulky? Utkání začíná ve středu 15.2. od 17:30.

46. kolo: Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo se vrací po reprezentační přestávce na prvním místě tabulky. Na druhé Vítkovice má náskok patnácti bodů.
  • Všechna dosavadní vzájemná utkání v letošní sezóně ovládlo Dynamo, které zapsalo výhry 6:1, 4:2 a 4:1.
  • Motor táhne hlavně duo nestárnoucích útočníků Milana Gulaše a Lukáše Pecha, oba jsou v elitní desítce bodování.

Z kabiny Dynama

Dynamo přišlo v posledním utkání před reprezentační přestávkou o šňůru devíti výher v řadě, když nestačilo na Spartu. Utkání začalo pro Východočechy nejlépe, jak mohlo — už ve 22. vteřině otevřel skóre Lukáš Sedlák. Na vyrovnání Pražanů dokázal ještě zareagovat a vrátit Dynamu vedení Jan Košťálek, následně už se ale prosazovala pouze Sparta, která výhrou 4:2 potvrdila, že se jí pod novými trenéry daří.

„Hráli jsme pod početnou diváckou kulisou. Do utkání jsme vstoupili skvěle a řekl bych, že v první třetině jsme byli lepším týmem. Bohužel ve druhé třetině jsme cítili určité křivdy, z čehož pramenila frustrace, a udělali jsme několik zbytečných faulů, přestože víme, jak kvalitní Sparta je v přesilové hře. Soupeř našich chyb využil a potrestal je, což zápas rozhodlo," komentoval utkání asistent trenéra Richard Král.

Sparta v utkání využila hned tři přesilové hry. Právě disciplinovanost je podle Krále jednou z věcí, které musí Dynamo k blížícímu se play off zlepšit. „Je třeba, aby naši hráči vymazali z hlavy všechno mimo hokej a soustředili se pouze na svůj výkon. Nemůžeme se takto nechávat odvádět od hry. Stálo nás zápas a v play off to může stát postup,“ ví pardubický trenér.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář – Cienciala, Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Zeman – Mandát, A. Musil, Vondráček.

Aktuálně od soupeře

Jihočeši se v tabulce nachází na opačném konci tabulky, než Dynamo. Se ziskem 51 bodů patří Motoru třinácté místo v tabulce, přičemž náskok na poslední Kladno činní čtyři body. K lepšímu umístění nepomohly ani poslední zápasy — Motor táhne šňůru tří proher v řadě, když postupně nestačili na Litvínov (0:1 po samostatných nájezdech), Hradec Králové (2:3) a Olomouc (2:3).

Během reprezentační přestávky udělaly České Budějovice změnu na postu sportovního manažera. Nově se této pozice ujme bývalý útočník a odchovanec Českých Budějovic Jiří Novotný. „"Budu pečlivě zvažovat, jak dát dohromady realizační tým i hráčský kádr, abych tím naplnil vizi, kterou klub dlouhodobě má, i když se třeba ne vždy daří naplnit. Chci, aby do Budvar arény chodilo co nejvíc fanoušků a ty určitě nejvíc baví, jak tomu v Motoru říkáme, AAA hokej. Aktivní, atraktivní a agresivní," řekl pro českobudějovický web Novotný.

Hvězda v týmu soupeře:

Milan Gulaš. Sedmatřicetiletý veterán nadále patří k nejproduktivnějším hráčům české extraligy. V letošní sezóně zapsal ve 35 zápasech už 40 kanadských bodů, když vstřelil 18 gólů a na dalších 17 přihrál, což stačí na deváté místo v ligovém bodování.

Sestava Českých Budějovic z minulého utkání:

Hrachovina – Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Bindulis, Kachyňa, Hovorka – Čachotský, Pech, Gulaš – Vondrka, Hanzl, Valský – Doležal, M. Toman, Dzierkals – V. Tomeček, Raška.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Milan Klouček, Martin Bučko
Motor České Budějovice

Michal Vondrka