20.12.2022
Redakce

Extraliga je zpět! Dynamo míří do Plzně

Týden dlouhá reprezentační pauza skončila a počínaje úterkem se vrací nejvyšší česká klubová soutěž. Dynamo se ve 29. extraligovém kole představí na ledě Plzně.

29. kolo: HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • V prvních dvou vzájemných zápasech letošní sezony zvítězilo Dynamo. V Plzni 4:1 a na domácí půdě 7:2
  • Plzeň měla před reprezentační pauzou skvělou formu, zvítězila šestkrát z posledních sedmi zápasů
  • Plzeňský obránce Petr Zámorský je suverénně nevytěžovanějším hráčem extraligy. Průměrně stráví na ledě 27 minut a 17 vteřin.

Z kabiny Dynama

Hokejisté Dynama nebyli před reprezentační formou v ideální formě, z posledních čtyř zápasů odešli třikrát bez bodu. Naposledy podlehli v enteria areně Třinci 0:3. Největším problémem byla produktivita, v těchto čtyřech kláních se pardubičtí hráči střelecky prosadili pouze dvakrát.

„Poslední zápasy se s tím zakončením trápíme a nedáváme tolik gólů, bez kterých se vyhrát nedá. Nemáme ani tolik šancí, předtím jsme byli na vlně a dávali jsme hodně gólů, teď to tolik nelepí a je potřeba to zlomit,“ říkal útočník Robert Říčka po utkání s Třincem.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Bučko, Hrádek, Chabada – Říčka, Zohorna, Hyka – Cienciala, Kousal, Radil – Lichtag, A. Musil, Vondráček – Paulovič, Poulíček, Matys.

Aktuálně od soupeře

Západočeši se po špatném vstupu do sezony zvedli. Před reprezentační pauzou byla Plzeň ve skvělé formě, když ze sedmi zápasů šest vyhrála a v tom posledním vyválčila na horké půdě Vítkovic bod. V tabulce je aktuálně na pátém místě, na kontě má 45 bodů.

„V posledních zápasech hrajeme kompaktně, hodně u sebe a snažíme se hodně chodit do předbrankového prostoru. Od nás z pásma zase rychle otáčíme hru, abychom útočili. Snad v tom budeme pokračovat,“ mluví útočník Filip Suchý o důvodech dobré plzeňské série.

V obou dosavadních duelech letošní sezony bylo úspěšnější Dynamo. Třetí vzájemný zápas v LOGSPEED CZ Aréně začíná v úterý 20. prosince od 17:30.

Hvězda v týmu soupeře:

Petr Zámorský. Třicetiletý obránce, který patří mezi nejlepší ofenzivní obránce v lize, přestoupil do Plzně před letošní sezónou po roce stráveném ve švédském Örebro a ihned po návratu na české kluziště ukazuje svůj ofenzivní potenciál. Po 28 odehraných zápasech má Zámorský na kontě osmnáct kanadských bodů, což ho v produktivitě extraligových obránců řadí na třetí místo. S celkovým časem 764 minut a 2 vteřin je pak Zámorský s velkým náskokem nejvytěžovanějším hráčem extraligy.

Sestava Plzně z minulého utkání:

Pavlát – Baránek, Zámorský, Budík, Piskáček, Houdek, Kaňák, Kvasnička – Schleiss, Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Pour – Lang, Mertl, Rekonen – Dvořák, Bitten, Adamec.


Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Peter Čerešňák, Dominik Frodl
HC Škoda Plzeň Vojtěch Budík