16.04.2022
Redakce

Dynamo ze spolupráce s Vrchlabím těží, mladíci zaujali

Prvoligové Vrchlabí až do posledního kola bojovalo o postup do play off, to se mu ale ani přes výhru po nájezdech nakonec nepodařilo. Nicméně to však znamenalo alespoň jistotu záchrany soutěže i pro další ročník. Výrazně se o to přičinilo i několik hráčů, kteří v průběhu extraligové sezony oblékli dres Dynama. Jak si vedli řečí statistik po celou sezonu?

Třetím nejproduktivnějším hráčem týmu se stal Ondřej Matýs. Dvaadvacetiletý útočník naskočil do 44 zápasů, ve kterých nasbíral 30 bodů a zároveň se s 15 góly stal nejlepším střelcem týmu.

Stálicí mezi třemi tyčemi byl po celou sezonu Jakub Soukup, který zasáhl do 36 duelů, z nichž vyšel dvacetkrát vítězně. Průměrně inkasoval 2,51 branek na zápas a úspěšnost se vyšplhala k 91,5 %. V jednom utkání si zachytal také Vojtěch Nečas, který dělal několik zápasů v této sezoně dvojku za Dominikem Frodlem.

V obraně se dařilo Karlu Nedbalovi, jenž za 43 zápasů vstřelil 3 góly a na dalších 15 přihrál. Ve statistice plus/minus měl výrazně nejvíce plusových bodů ze všech obránců (+12). Mezi důležité články obrany se vypracoval také 21letý Tomáš Jelínek, pro kterého šlo o první plnohodnotnou sezonu mezi muži. Na ledě strávil v průměru necelých 17 minut. Ve čtyřiceti zápasech si zahrál Jan Oliva, který měl jednu asistenci.

Ani útočné řady nejsou ochuzeny o mladé pardubické naděje. Kromě Ondřeje Matýse odehrál velkou část sezony ve druhé nejvyšší soutěži Michal Pochobradský, jenž za 44 zápasů zvládl posbírat 14 bodů. Do 43 zápasů naskočil 20letý Tomáš Zeman, který kromě 11 bodů proměnil několik důležitých trestných střílení. Ve 36 zápasech si zahrál třiadvacetiletý Michal Machač, jenž bodoval osmkrát.

Do sestavy partnerského Vrchlabí několikrát nakoukli i hráči, kteří jinak patřili mezi stabilní členy A týmu Dynama. Nejvýrazněji vynikl Ondřej Rohlík, který v osmi utkáních stihl 9 bodů a téměř 18 minut na utkání, nezaostal ani slovenský útočník Marek Hecl – během pěti duelů nastřílel pět gólů a přidal další dvě přihrávky. Filip Koffer ve Vrchlabí odehrál 30 zápasů, ve nich kromě 12 bodů (8+4) pravidelně nastupoval při hře v oslabení. Obraně vypomáhal Ondřej Vála s Janem Zdráhalem. Čtyřiadvacetiletý Vála odehrál 10 zápasů s průměrným časem přes 20 minut, zkušený Zdráhal se ve 12 duelech blýskl deseti kanadskými body. Ke konci sezony naskakoval v Chance lize Milan Klouček, jenž celkově za šest utkání pomohl ke dvěma vítězstvím a chytil 181 střeleckých pokusů.

Mezi pardubickými juniory si nejvíce zahrál Tomáš Urban, jenž v devíti zápasech získal pět bodů. Osmnáctiletý Daniel Herčík odehrál osm zápasů se ziskem jedné asistence. Před odchodem do juniorské WHL v jediném odehraném duelu bodoval František Formánek. Tři zápasy si připsal Matěj Kloz, do dvou naskočil Kale Costa a po jednom zápase odehráli útočníci Robin Kaplan, Jakub Lichtag a Pavol Štetka.