09.12.2022
Redakce

Dynamo zajíždí na led Vsetína. Připíše si další skalp favorita?

Po osmi porážkách z posledních devíti zápasů Dynamo B zabralo a přehrálo favorizované Litoměřice. Navážou svěřenci trenéra Baďoučka na středeční úspěch? Utkání na ledě Vsetína začíná v sobotu 10.12. od 17:00.

Po sérii porážek si Dynamo na domácím ledě poradilo s Litoměricemi. Do důležitého dvoubrankového vedení se B tým dostal na konci první třetiny, kdy v rozmezí 42 vteřin skórovali Ondřej Matýs a Patrik Machač, pro kterého šlo o první branku v pardubickém dresu. Ve druhé třetině poté přidal třetí branku Daniel Rákos a na začátku třetí třetiny pojistil pardubickou výhru 4:1 Tomáš Vildumetz.

„Je to veliká úleva. Jsme hrozně rádi, že jsme konečně vyhráli za tři body, což se nám nepodařilo hrozně dlouho. Jedna výhra ale nic neznamená, musíme makat dál a sbírat ty výhry. Každý bodík je pro nás důležitý," řekl po zápase s Litoměřicemi Milan Klouček, který si v utkání připsal 41 úspěšných zákroků a byl tak jedním z hlavních strůjců důležité výhry.

„Věřím, že nás ta výhra nakopne k lepším výsledkům. Může to být krok k tomu, abychom ty body dál sbírali a hlavně abychom si věřili, protože je to hodně v hlavách, když se takhle nedaří," doufá Klouček.

Vsetín získal po sedmadvaceti odehraných zápasech 51 bodů, což stačí na druhé místo v tabulce. Hlavním tahounem týmu je sedmadvacetiletý Luboš Rob, v brance pak září Maxim Zhukov, který však vynechal několik posledních utkání kvůli zranění. Sobotní soupeř Dynama zatím zvládl oba vzájemné zápasy v letošní sezóně, pardubický B tým však bude chtít navázat na středeční výhru a obrat o body dalšího z favoritů soutěže.

„Nepamatuji si, že by nás někdo výrazně přehrál. Dokázali jsme hrát vyrovnaně s každým týmem, takže se vůbec není čeho bát. Mně osobně se ve Vsetíně hraje dobře, je tam dobrá divácká kulisa a jsou dobrý tým. Určitě si na ně věříme a doufám, že na výhru proti Litoměřicím navážeme," věří Klouček.