26.10.2022
Redakce

Dynamo vyrazí ke čtvrteční televizní předehrávce do Třince

Pardubické hokejisty čeká další čtvrteční předehrávka, vyjedou na led úřadujícího mistra z Třince. Před kamerami O2 TV Sport budou bojovat o pátou výhru v řadě, Ocelářům se ale také v poslední době daří.

15. kolo: HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo táhne vítěznou šňůru, vyhrálo již čtyřikrát v řadě
  • I Třinci se daří, z posledních pěti utkání ztratil jen tři body
  • V posledních 20 vzájemných duelech vždy padlo 5 a více branek

Z kabiny Dynama

Pardubicím se v posledních utkáních daří, poslední čtyři ovládly, dvakrát doma navíc vyhrály vyšším rozdílem. „Samozřejmě to dodá trochu sebevědomí. Ale my se stále musíme zlepšovat zápas od zápasu a dívat se na náš výkon,“ myslí si obránce David Musil. Pro toho půjde o návrat zpět na stadion, kde působil v posledních pěti sezonách. „Na návrat do Třince se těším. Bude to boj, Oceláři mají stále dobrý tým. I když hráli první zápas u nás, tak hráli dobře a vyhráli jsme až v prodloužení. Mají výbornou přesilovku, ale i celkově. Sice je tam nové vedení, ale co si pamatuji poslední zápas, tak hrají hodně podobný systém, jako hráli předtím, takže to bude urputný boj.“

Po dvou zápasech, kdy Dynamo nevstřelilo branku v základní hrací době, ale i přesto bralo body, střelecky zabralo. Nejprve nastřílelo pět gólů v derby a v neděli skončilo v síti Kladna šest přesných zásahů. V posledním utkání se však muselo obejít o centra první formace Tomáše Zohornu, trenéři tak udělali změny v útočných formacích a z B týmu si stáhli Michala Rouhu.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář, Chabada – Cienciala, Kousal, Radil – Paulovič, Poulíček, Koffer – Říčka, A. Musil, Matys – Rouha, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Třinci nevyšel ideálně vstup do sezony, z toho se však dokázal oklepat a dostal se na vítěznou vlnu. Z dvanácti zápasů vytěžil dvacet bodů a v tabulce mu průběžně patří sedmá pozice. V posledních utkáních se jim velice dobře daří získávat body, jelikož z posledních pěti duelů ztratili jen tři body. V posledním zápase na ledě Českých Budějovic dospěl jejich souboj až do samostatných nájezdů, v nichž padli. Také první vzájemný zápas Pardubic s Oceláři nebyl rozhodnutý po základní hrací době, Dynamo zvítězilo 4:3 po prodloužení.

„Rozhodně musíme dávat góly při hře pět na pět. Dneska jsme měli dost šancí, bohužel jsme žádnou z nich nevyužili. Díky bohu, že nám fungují alespoň přesilovky. Zkrátka škoda každého ztraceného bodu,“ říkal pro web Ocelářů po utkání proti Motoru Daniel Voženílek. Zmiňoval přesilové hry, které má Třinec druhé nejlepší v soutěži s úspěšností přes 36 %.

Hvězda v týmu soupeře:

Martin Růžička. Šestatřicetiletý útočník potvrzuje roli jednoho z lídrů ofenzivy Ocelářů. Člen první útočné formace odehrál v letošní sezoně dvanáct utkání, v nichž posbíral patnáct kanadských bodů (7+8), průměrně stráví na ledě přes dvacet minut za zápas. Je důležitým členem přesilovkových formací, v početní výhodě posbíral hned devět kanadských bodů. V pátek se stal prvním hráčem v historii klubu, který v dresu Třince zaznamenal 600 kanadských bodů.

Sestava Třince z minulého utkání:

Mazanec – Doudera, Marinčin, Čukste, Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský, Ročák – Voženílek, Marcinko, M. Růžička – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Hrňa – Buček, Lyszczarczyk, Kurovský.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Oceláři Třinec Ondřej Kacetl, Daniel Voženílek, Tomáš Marcinko
HC Dynamo Pardubice David Musil, David Cienciala