12.10.2022
Redakce

Dynamo vyrazí ke čtvrteční předehrávce 10. kola do Brna

Pardubický tým půjde do akce znovu již ve čtvrtek, tentokrát nastoupí v televizní předehrávce 10. kola Tipsport extraligy proti Kometě. Dynamo bude hájit první příčku a chce se dostat zpět na vítěznou vlnu, Brno na svého soupeře ztrácí pět bodů.

10. kolo: HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo vyrazí po čtyřech zápasech opět na led soupeře, na venkovních kluzištích zatím vždy vyhrálo
  • Kometa má s 32 % nejlepší přesilovku soutěže, naopak Pardubicím se ve speciálních týmech nedaří
  • V kádru Komety je čtveřice expardubických hráčů, do Brna se vrací již v roli soupeře Daniel Rákos

Z kabiny Dynama

„My budeme mít těžký zápas s každým soupeřem, protože každý se na nás chce ukázat v tom nejlepším světle, jako teď Karlovy Vary. Víme, že nás v první polovině základní části nečeká jediný lehký soupeř. Brno je doma s podporou fanoušků velmi silné, nečeká nás nic jednoduchého,“ je si vědom trenér Radim Rulík. Dle jeho slov pardubičtí hokejisté pracovali na nedostatcích z posledního zápasu s Energií. „Určitě jsme to nepřešli a pracovali jsme na tom na ledě i mimo něj, aby došlo k zlepšení. Hned jsme na zápas zareagovali.“

To potvrzuje i zkušený útočník Daniel Rákos. „Trenéři nám to teď samozřejmě nedali zadarmo, kvalitně jsme potrénovali, tak snad to bude ve čtvrtek v zápase znát.“

Pro Rákose se bude jednat o návrat do známého prostředí, v Brně strávil poslední dvě sezony. „Těším se moc. Po nepovedeném domácím zápase je to pro nás další důležité utkání, které chceme zvládnout a zase načít vítěznou šňůru. Očekávám bouřlivou atmosféru a pěkný útočný hokej.“

Pardubice potřebují vypilovat speciální týmy, v přesilovkách mají úspěšnost necelých 13 %, u oslabení pak 76 %. „Průběžně stále pracujeme na oslabení, v něm se musíme zlepšit. Ale i v našich přesilovkách, speciální týmy trénujeme průběžně a každý týden se tomu věnujeme tak, abychom je zlepšili,“ říká Rulík.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, A. Musil, Cienciala – Koffer, Poulíček, Paulovič – Urban, Rákos, Matýs.

Aktuálně od soupeře

Kometa se díky třem po sobě jdoucím výhrám posunula vzhůru tabulkou, kde jí aktuálně díky zisku třinácti bodů patří sedmá pozice. Na první Dynamo tak aktuálně ztrácí pět bodů. V posledním kole vyrazila na led Mladé Boleslavi, kde sice vedla 2:0, ale po inkasované brance v závěru utkání nakonec prohrála 2:3.

Brňané se mohou pyšnit nejlepší přesilovkou v extralize s úspěšností přes 32 %, ovšem při pohledu na počet ubráněných oslabení jsou na zcela opačném pólu tabulky. Pardubice čeká v na jižní Moravě jistě dobrá divácká kulisa, domácí zápasy Komety jsou třetí nejnavštěvovanější v extralize a fanoušky pomohli svému týmu k výhře v posledních dvou domácích utkáních. Východočeši zatím odehráli venku jen tři duely, ani jednou v nich však neprohráli a získali 8 bodů z 9 možných.

Hvězda v týmu soupeře:

Luboš Horký. Čtyřiadvacetiletý útočník, který v minulosti oblékal také pardubický dres, vstoupil do nového extraligového ročníku v dobré formě a táhne produktivitu Komety. S osmi góly a třemi asistencemi je na druhém místě kanadského bodování Tipsport extraligy o bod za Tomášem Zohornou. Horký je na křídle první útočné formace vedle Holíka s Flekem a jen ve dvou z devíti utkání vyšel bodově naprázdno.

Sestava Komety z minulého utkání:

Furch – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Gulaši, Hrbas – Flek, Holík, Horký – Sallinen, Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Malý, Vincour – Kratochvíl.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Daniel Rákos
HC Kometa Brno Marek Ďaloga, Rhett Holland, Jan Ščotka, Luboš Horký,