05.04.2023
Redakce

Dynamo vyráží do Slezska k dalším semifinálovým bojům

Semifinálová série mezi Pardubicemi a Třincem se přesouvá na západ republiky, o další body se bude bojovat ve Werk areně ve čtvrtek a v pátek od 17:00. Série bude pokračovat za nerozhodného stavu 1:1, první duel vysílá ČT Sport, druhý pak O2 TV Sport.

3. semifinále: HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Semifinálová série se přesouvá do Třince za stavu 1:1
  • Dynamo se po úspěšném vstupu do série v druhém zápase ani jednou neprosadilo
  • Stejně jako v Pardubicích, i v Třinci jsou oba duely vyprodané

Z kabiny Dynama

Pardubičtí hokejisté již ve středu odpoledne vyrazili do Třince, kde je čekají dva venkovní semifinálové duely. „Budeme se soustředit na první zápas, uvidíme, jak dopadne. To je náš cíl, vyhrát první venkovní zápas a na druhý budeme myslet až vyhrajeme ten první,“ říká zkušený obránce Jan Kolář.

Dynamo vstoupilo do série úspěšně vítězstvím 4:2, v druhém měření sil však nestřelilo ani jednu branku a prohrálo 0:3. „Oba zápasy byly podobné, Třinec hrál svoji hru, akorát nám se druhý zápas nepovedl, neměli jsme takový drajv. Myslím, že v Třinci je ještě menší hřiště, takže se budeme muset přizpůsobit a hlavně se prosadit v předbrankových prostorech,“ vypíchl Kolář jeden z hlavních cílů k vítězství. „Ve velikosti hřiště úplně rozdíl nevidím, protože v extralize má spousta klubů menší hřiště. Zvykneme si na to hned, v Třinci máme rozbruslení, musíme tomu přizpůsobit naši hru.“

„Nevím, jestli vidím v něčem větší problém, spíše jde o to víc chtít. V prvním zápase mi přišlo, že jsme více chtěli, dostávali jsme se přes střední pásmo lehčeji, vytvářeli jsme si šance. V druhém zápase se nám to nedařilo, proto jsme nedali ani gól,“ hledal příčiny neúspěchu v druhém duelu a zároveň k prvním dvěma utkáním dodal: „Nic nás asi nepřekvapilo, přesně jsme věděli, s čím na nás vyrukují, jak budou hrát. To se potvrdilo a my musíme být o to důraznější, všude rychlejší a rozhodují hlavně předbrankovmé prostory.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, Kolář – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Poulíček, Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček.

Aktuálně od soupeře

Třinec začal semifinálovou sérii stejně jako čtvrtfinálovou se Spartou, první duel na ledě soupeře prohrál, ale druhý zvládl. „Nějaké síly nám to sebralo, ale vyhráli jsme, máme bod, takže nám to dodá energii na cestu domů a pokračujeme dál,“ vyjádřil se po výhře 3:0 třinecký obránce Lukáš Kaňák. Oceláři mají v play off oproti Pardubicím odehráno o pět zápasů více, i dle slov Kaňáka mají ale sil stále dost.

„Řekli jsme si, že hlavně musíme začít úplně jinak. Cesta vedla přes jednoduchost. Všechno jsme chtěli dávat na jejich branku, pořád jsme tam měli jednoho nebo dva hráče. Věděli jsme, že jsme v neděli dělali zbytečné fauly, tentokrát jsme hráli čistě a mohli se soustředit na náš hokej. Dařilo se nám to, hra měla spád a Pardubice jsme k ničemu nepouštěli. A když už jo, pochytal to Ondra Kacetl. Klobouk dolů také před ním,“ chválil Kaňák brankáře, jenž vychytal již svou 12. nulu v play off v kariéře. A už jen jedno čisté konto mu chybí k tomu, aby překonal také dosavadního rekordmana extraligové historie Romana Málka.

Kromě dobře propracovaného defenzivního systému a řady zkušeností z play off se může úřadující mistr opřít také o přesilové hry. V play off atakují hranici využití 36%, což je ještě výrazně lepší číslo než v základní části.

Hvězda v týmu soupeře:

Martin Růžička. Sedmatřicetiletý zkušený útočník je stále jedním z tahounů Ocelářů, po asistenci ve druhém semifinále se stal třetím neproduktivnějším hráčem play off v české nejvyšší soutěži. Ve 120 zápasech má aktuálně bilanci 57 gólů a 63 asistencí. Růžička bodoval v každém z posledních čtyř zápasů vyřazovacích bojů, v obou duelech proti Dynamu si připsal jednu asistenci.

Sestava Třince z minulého utkání:

Kacetl – Smith, Marinčin, Jeřábek, Kaňák, Doudera, Adámek – Daňo, Marcinko, Růžička – Nestrašil, Vrána, Kurovský – Hudáček, Voženílek, Dravecký – Chmielewski, Roman, Hrňa – Svačina.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
David Musil, David Cienciala, Daniel Rákos
HC Oceláři Třinec Ondřej Kacetl, Tomáš Marcinko, Daniel Voženílek