17.09.2024
Redakce

Dynamo vstupuje do nového extraligového ročníku

Čekání je u konce! Už zítra, ve středu 18. září, zahájí na domácím ledě další extraligovou sezonu. Do Pardubic přijede Kladno i s Jaromírem Jágrem v sestavě. Proti němu by měl na pardubické straně stát legendární Roman Červenka. Zahájíme sezonu vítězstvím? Utkání startuje v 18:00. Ještě před ním si však můžete užít fanfest před hlavním vstupem do enteria areny.

Informace k utkání

Brány enteria areny se otevřou standardně hodinu před úvodním buly, tzn. v 17:00.

K parkování můžete využít místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.

Další parkovací místa můžete využít v novém Parkovacím domě Grand v těsné blízkosti enteria areny.

Aktuální obsazenost parkovišť v Pardubicích můžete sledovat na stránkách Dopravního podniku města Pardubice.

Problémy s dopravou očekává Wonkův most v blízkosti enteria areny. Počítejte prosím také s tím, že z Hradecké ulice nelze odbočit na nábřeží Václava Havla. Vyrazte proto na zápas s dostatečným předstihem.

Utkání už je téměř vyprodané. Posledních pár stovek vstupenek můžete zakoupit ON-LINE ZDE. Ještě před začátkem utkání však přijďte na fanfest, který startuje už v 16:00! Těšit se můžete na rozšířený catering, HitRádio Černá hora Bumperball, stánek GotAuthentic a také Betano střelnici, kde budete moci vyhrát vstupenky na další domácí zápas Dynama.


Pardubičtí hráči už nastoupili ke třem přípravným duelům, další čtyři zápasy přidali v rámci hokejové Ligy mistrů. A nevedli si vůbec špatně! V přípravě nejprve porazili Dynamo B 5:3 a poté si poradili také se dvěma celky ze zahraniční. Dynamo v České Třebové porazilo Žilinu 3:2 a v rámci předsezónního soustředění dokázalo vyhrát 3:2 v prodloužení také nad Mnichovem.

Ligu mistrů pak svěřenci Marka Zadiny zahájili demolicí maďarského Fehérváru (7:1) a další vysoké vítězství zapsali také proti finskému mistrovi z Tappary (5:1). V německém dvojzápase pak nejprve nestačili na Berlín, kterému podlehli 2:3 po samostatných nájezdech a naposledy nestačili na Straubing (2:3).

„Já bych to rozdělil na domácí a venkovní zápasy. Ty domácí byly dobré. Hráli jsme náš hokej a předváděli jsme to, co jsme chtěli. Poté zápasy venkovní, kde jsme dost často dělali chyby, které se nám nesmí stávat. Kvůli tomu jsme je nedokázali vyhrát,“ hodnotil na tiskové konferenci před sezonou dosavadní průběh Ligy mistrů hlavní trenér Dynama. Co dalšího na tiskovce zaznělo se dočtete na našem WhatsApp kanále. Připojit se na něj můžete přes odkaz ZDE.

Středeční soupeř Dynama má za sebou devět přípravných duelů. Celkem šest z nich dokázal vyhrát a na kontě má také cenné skalpy extraligových soupeřů z Liberce a Mladé Boleslavi. Kromě toho si kladenští hokejisté vyšlápli také na německý Kessel, univerzitní tým z McGill a Litoměřice. Porážku naopak zapsali proti Chomutovu, Plzni a Slavii.

Mezi kladenské opory by měl stejně jako v minulých sezonách patřit brankář Adam Brízgala. Dalšími stěžejními hráči Rytířů jsou Jiří Ticháček, Radek Smoleňák nebo Jaromír Jágr. Pardubičtí fanoušci mohou dobře znát Denise Kusýho, který je odchovancem Dynama a ve svém mateřském klubu působil až do roku 2022.