02.11.2022
Redakce

Dynamo ve speciálním utkání přivítá Olomouc

Pardubičtí hokejisté v úterý vyhráli už posedmé v řadě a hned ve čtvrtek je čeká další extraligové utkání. V enteria areně se Dynamo střetne s Olomoucí, zápas bude doprovázet druhý ročník akce Dynamo děkuje. Program začíná už v 17:45.

Stojí za připomenutí

  • Dynamo úterní výhrou na ledě Mladé Boleslavi prodloužilo sérii bez porážky, která je momentálně na čísle 7
  • Olomouc je také ve velmi dobré formě, zvítězila v posledních třech zápasech
  • Čtvrteční zápas bude doprovázet druhý ročník akce Dynamo děkuje

Dynamo děkuje

Dynamo je víc než hokej, má velkou fanouškovskou základnu a tím také velkou společenskou odpovědnost. Proto chce být vzorem svým příznivcům a pořádá už druhý ročník akce Dynamo děkuje.

Klub před zápasem ocení opravdové hrdiny, které zachraňují lidské životy, ale také malé hrdiny každodenního stereotypu. O přestávkách poté přehraje na kostce medailonek s příběhem každého z nich.

Slavnostní ceremoniál začne v 17:45, proto prosíme, přijďte na zápas s dostatečným předstihem. Programu je uzpůsobena celá režie utkání, rozbruslení obou týmů začne o 5 minut dříve než obvykle, tedy v 17:15. Úvodní buly zápasu potom padne v 18:00.

Z kabiny Dynama

Dynamo i nadále pokračuje na vítězné vlně. Neprohrálo už 7 zápasů v řadě a v posledních pěti případech bralo všechny tři body. Naposledy se tak stalo v úterý v Mladé Boleslavi, kde pardubičtí hokejisté zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem – 1:0.

Velkou měrou se na zisku tří bodů podílel brankář Roman Will, který si připsal 43 úspěšných zákroků a poprvé v dresu Dynama nepustil za svá záda ani jeden puk.

„Chtěl bych klukům poděkovat, že zápas takto zvládli odehrát, prostě chtěli vyhrát. Hráli jsme do poslední vteřiny, byli obětaví, odolní. Což bylo skvěle podpořené naším brankářem Romanem Willem, jsme rádi, že jsme zápas týmovým výkonem zvládli,“ zhodnotil asistent trenéra Marek Zadina duel v Mladé Boleslavi.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – Dvořák, Košťálek, D. Musil, Chabada, Vála, Bučko – R. Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Poulíček, Cienciala – Paulovič, A. Musil, Matys – Koffer, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Hokejistům v Olomouce se v letošní sezoně daří. Z 15 odehraných zápasů odešli Hanáci poraženi pouze čtyřikrát (jednou právě proti Dynamu) a se ziskem 30 bodů jsou na čtvrtém místě extraligové tabulky.

Kohouti mají také velmi dobrou aktuální formu. Na kontě mají tři výhry v řadě, když dokázali uspět rovněž na ledě Mladé Boleslavi (po nájezdech) a poté na Spartě a doma s Karlovými Vary. Právě nad Energií vyhrála Olomouc 2:0 a čisté konto udržel brankář Jan Lukáš.

„Nyní hrajeme obden, čtyři zápasy v osmi dnech, takže jedeme dál zápas od zápasu. V extralize je každý bod důležitý. Chceme být pokorní, navazovat na naše výkony co nejdéle a hrát nejlépe, jak umíme,“ říká k náročné sérii před reprezentační pauzou olomoucký brankář.

Hvězda v týmu soupeře:

Lukáš Nahodil. Držitel mistrovského titulu s Pardubicemi z roku 2012 hraje v posledních zápasech ve skvělé formě. V pěti posledních střetnutích zapsal 5 bodů, z toho se třikrát ve třech zápasech střelecky prosadil a přispěl tak ke třem olomouckým výhrám v řadě.

Sestava Olomouce z minulého utkání:

Lukáš – Ondrušek, Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš – Káňa, Nahodil, Orsava – Klimek, Kusko, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Olesz, Anděl, Rutar.

Vstupenky

Vstupenky na utkání s Olomoucí můžete zakoupit ON-LINE ZDE nebo před zápasem na pokladnách enteria areny. Slavnostní ceremoniál Dynamo děkuje začíná v 17:45.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice

HC Olomouc Lukáš Nahodil, Lukáš Anděl, Jakub Orsava

Představení soupeře

HC Olomouc

HC Olomouc

Oficiální název klubu: HC Olomouc, s. r. o.
Adresa: HC Olomouc, Hynaisova 9a, 772 00 Olomouc

Internetové stránky: www.hc-olomouc.cz
E-mail: hco@hc-olomouc.cz
Telefon, fax: 585 423 658, 585 423 6587

Rok založení klubu: 1955
Klubové barvy: červená a bílá
Kapacita stadionu: 5500 míst
Mistr ligy: jednou (1993/1994)
V nejvyšší soutěži: od roku 1989 do roku 1997, od roku 2014
Názvy klubu: 1955 – Spartak Moravia Olomouc, 1958 – Moravia Olomouc, 1965 – TJ Moravia DS Olomouc, 1979 – TJ DS Olomouc, 1992 – HC Olomouc, 1997 – HC MBL Olomouc, 2001 – HC Olomouc